NRK Meny
Normal

Pårørende gjør opprør på Hitra

Pårørende til beboerne på Hitra sykehjem varsler opprør mot kommunens planer om å gjøre det om til et bofellesskap.

Pårørende til sykehjemsbeboere til kamp mot Hitra kommune

Pårørende av beboere ved Hitra sykehjem går til kamp mot Hitra kommune, og deres planer om å gjøre sykehjemmet om til et bofellesskap.

Foto: Petter Vidar Vågsvær

At omsorgen blir som før har pårørendegruppa ingen tro på.

- Vi vil stoppe avhjemlinga av sykehjemmet for den gruppa her. De er de svakeste, og de klarer ikke ta vare på seg selv. De har fortjent å ha en trygghet og en forutsigbarhet, og det gjør også deres pårørende, sier Iren Øien, en av de pårørende.

Hun er svært misfornøyd med den informasjonen kommunen har gitt tidligere. Helgas oppklaringsmøte var håpløst, mener hun.

- Alle forlot det møtet en halvtime før det var over. Vi følte oss overkjørt, sier Øien.

 

Har ingenting å frykte

Spørsmålene de pårørende sitter inne med er mange. Hva skjer når beboerne mister beskyttelsen lovverket i et sykehjem gir dem, blir bofellesskap dyrere, må de selv ta hånd om ting som legetimer og husleie, eller er det pårørende som må ta den biten i langt større grad enn nå? Ordfører Ole L. Haugen tar til en viss grad selvkritikk på informasjonen. Men han mener de ikke har grunn til å frykte noe som helst.

- Endringen er at vi nå går over til såkalte bofellesskap. Det blir samme rom, samme bygg og samme ansatte. Vi har vanskeligheter for å forstå at det endrer status for den enkelte, sier L. Haugen.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.