Parodierer politiets Twitter-meldinger

Komiker Robert Stoltenberg tar Trondheim-politiets Twitter-meldinger til nye høyder.

Utdrag fra Underholdningsavdelingen.

SE VIDEO: Robert Stoltenberg parodierer politiet i Sør-Trøndelag.

«Fikk inn melding om savna person. Rykka ut via Lillian og John. På åsted vi kjente rar lukt fra skap, det viste seg å være et bestialsk drap», sier Stoltenberg i parodien i lørdagens «Underholdningsavdelingen» på NRK.

Sør-Trøndelag politidistrikt har fått mye oppmerksomhet i media etter sine Twitter-meldinger på rim. Her er det ofte hendelser uten store konsekvenser som operasjonslederne gjør noe artig ut av.

Laster Twitter-innhold

Viser en annen side av yrket

25 av landets 27 politidistrikt er på Twitter, hvor formen ofte er løsere enn vi er vant til fra lovens lange arm. Tall fra Politiforum i 2014 viser at 720 000 personer følger politiets oppdateringer på sosiale medier. 540 000 personer følger etaten på Twitter, mens 180 000 liker Facebooksidene.

– Det er ikke all informasjon som egner seg til publisering, og man kan ikke tulle med alvorlige ting. Men politiet har tydeligvis tenkt gjennom hva de for eksempel kan skrive på rim, uttalte forsker på sosiale medier ved NTNU, Berit Skog, til NRK i fjor.

Politiet i Sør-Trøndelag opprettet sin Twitter-konto i desember i 2011. Nå i 2015 har de over 28 000 følgere.

Laster Twitter-innhold

«Bjarne Husvoll fra Trondheim politikammer»

Operasjonsleder Ebbe Kimo er en av dem som ikke er redd for å lage dikt om blotterne og fyllekjørere. I desember uttalte han til Adresseavisen at politiet har en fin mulighet til å vise en litt annen side av yrket ved å legge ut humoristiske og kuriøse meldinger.

– Det er da nok negative saker om politiet. Jeg tipper norsklæreren min er kjempeoverrasket. Jeg er absolutt ingen dikter eller poet. Det hender jeg får et innfall, og da skriver jeg et dikt på noen få minutter. Jeg har aldri skrevet dikt tidligere, sa Kimo til avisa da.

I lørdagens episode av Underholdningsavdelingen blir en av de ansatte i Trondheim parodiert av Stoltenberg. Personen har fått navnet Bjarne Husvoll og jobber angivelig ved Trondheim politikammer.

– Vi i politiet synes det er viktig å synliggjøre vårt arbeid, og da må vi være til stede på Twitter. Jeg er jo en litt kreativ person selv, og jeg liker rim og regler. Ikke for å skryte, men etter at jeg overtok Twitter-kontoen så har vi fått 20 452 følgere, sier Stoltenberg i parodien.

Flere av politiets Twitter-meldinger:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold