Pappa Bjørgen skjuler suksessoppskriften

Hele hjembygda sto samlet da Marit Bjørgen-rennet ble holdt søndag. Hovedpersonen selv gir faren æren for skisuksessen, men pappa Bjørgen vil ikke gi bort oppskriften.

Marit Bjørgen

Marit Bjørgen skyter startskuddet hos rennet med hennes eget navn i Rognes

Foto: Erik Waatland

Kort tid etter at Tour de Ski ble avsluttet, tok Marit Bjørgen turen hjem til Rognes i Sør-Trøndelag.

– Det betyr mye å være hjemme på Rognes. Det er bestandig godt å komme hjem til bygda og familien. Jeg prøver å være hjemme hvert fall en gang i måneden. Rognes har stått bak det at jeg har kommet så langt, det er jo her jeg har trent og fått alt tilrettelagt, sier Marit Bjørgen.

Verdensmesteren skryter av dugnadsånden hos både bygda og faren.

– Både jeg og pappa er i Rognes idrettslag. Han har stilt opp og lagt til rette for meg siden jeg var liten jente. Det har han gjort på dette rennet også, da han har kjørt spor og ryddet litt skog, sier Bjørgen om faren sin.

Flere verdensmestre

Marit Bjørgen-rennet ble holdt søndag med store deler av bygda som deltakere. Selve rennet går gjennom gården der hun har vokst opp.

– At løpet går gjennom gården jeg kommer fra synes jeg er artig. Det er litt derfor rennet har navnet mitt også, fordi det er i det området jeg har trent i siden jeg var liten jente. Det var her faren min kjørte opp løype, så jeg skulle få trene godt på ski, sier hun videre.

Ola Ivar Bjørgen

Ola Ivar Bjørgen synes det er moro å se datteren, Marit Bjørgen i løypa hjemme på Rognes.

Foto: Ole Jørgen Finnes

Hemmelighetsfull

Faren til Marit, Ola Ivar Bjørgen, sier at Rognes skal skape enda flere verdensmestere.

– Alt er tilrettelagt for gode treningsmuligheter, så det skal du ikke se bort ifra. Marit har trent i dette terrenget siden hun var 8–9 år. Jeg har vært med henne såpass mye i skisporet, så det er moro å se at hun bruker det samme området til å trene i som hun gjorde da hun var liten jente, sier pappa Bjørgen.

Med en datter som verdensmester blir han hemmelighetsfull når han får spørsmål om suksessoppskriften.

– Nei, det skal jeg ikke si. Det holder vi hemmelig, sier han lattermildt.