Palmehavens pianist blir pensjonist

Pianist Benito "Beni" Buoso trekker seg tilbake etter nesten 50 år foran klaveret på Palmehaven.

Benis siste dag som pianist på Palmehaven
Foto: Andreas Skeide / NRK

En era er over for den historiske restauranten. I kveld tar Beni plass foran pianoet for siste gang. Både stamgjester og ansatte vil savne italieneren som har vært fast inventar siden 1961.

Trønder gjennom tilfeldigheter

- Det var egentlig tilfeldigheter som gjorde at jeg endte opp her i Trondheim, sier Beni.

Vi sitter i resepsjonen på Britannia hotell. De første stamgjestene har begynt å komme inn døren. Pelskledde fruer med dyre håndvesker går forbi oss. Et par av dem hilser på Beni.

- Jeg spilte i et orkester som turnerte mye. Vi reiste rundt i verden og i Norge. En kveld jeg spilte her, møtte jeg ei jente i resepsjonen. Vi giftet oss og fikk barn sammen, samtidig som det ble mer og mer spilling her på Britannia. Jeg bestemte meg for å slå meg til ro i Trondheim, forteller Beni.

Kongelig publikum

Beni kommer opprinnelig fra Cossato i Italia. 69-åringen besøker familie og venner i gamlelandet årlig. Overgangen fra Italia til Trondheim har gått lettere enn man skulle tro.

- Jeg trives godt sammen med trøndere. Hyggelige folk, men ikke like temperamentsfulle som oss Italiernere, smiler Beni.

Musikeren synes det er trist å sette punktum for en lang karriere, samtidig som han ser fram til rolige dager sammen med kjæresten på Melhus. Minnene fra tiden på Palmehaven er mange og gode.

- Jeg har spilt piano både for Kong Olav og Kong Harald. Det var store opplevelser for meg, og noe jeg vil huske resten av livet, sier Beni.

Tiden foran pianoet på Palmehaven er over, men Beni vil fortsette å dyrke musikken som en hobby.

Pianoet på Palmehaven

I nesten 50 år har Benito Buoso tatt plass foran pianoet på Palmehaven. I kveld kan gjestene nyte musikken hans for siste gang.

Foto: Andreas Skeide / NRK

- Takk for musikken!

Randi Eklo Næss er stamgjest på Palmehaven. Hun har tilbrakt mang en kveld med Benis pianotoner i bakgrunnen. I dagens anledning har hun med blomster til den avtroppende pianisten.

- Han har alltid spilt en av mine yndlingsmelodier når jeg har kommet inn, og hatt et smil på lur til meg. Jeg vil fortsette å komme hit, men vil savne Beni enormt. Med blomstene vil jeg vise at jeg har satt pris på musikken hans, sier Randi.