Pågående tiggere under Matfestivalen

Tiggere går sammen i grupper og er pågående i Trondheim sentrum. Slik skal det ikke være, mener politiet.

Matfestivalen

Politiet jobber aktivt opp mot pågående tiggere i Trondheim under Matfestivalen.

Foto: Malin Sveinsdotter Lystad

Det er ikke ukjent at det tar seg opp med tiggere når det er store arrangementer, mener Rune Brandmo, operasjonsleder for politiet i Sør-Trøndelag.

– Når det er store folkemasser skaper dette et større grunnlag for tiggerne. De følger etter det det er store grupper folk.

Opptrer i grupper

Ifølge Brandmo er tiggerne nå ekstra pågående, og politiet er ute med patruljer i sentrum for å observere denne adferden.

– De opptrer i grupper og går veldig tett på folk. I tillegg gir de ikke seg med det første, selv om de får et nei fra publikum. Vi har også fått rapporter om at de tar tak i folk, og slik skal det ikke være.

Laster Twitter-innhold

Spesielt næringslivet har klaget inn denne oppførselen til politiet.

– Vi har fått en del henvendelser, spesielt fra næringslivet, som mener folk skremmer folk bort fra restauranter. Tiggerne går inn der hvor det serveres mat og tigger over matbordet, sier Brandmo.

Politiet er nå ute og synlig i sentrum for å observere tiggerne, og vil bortvise pågående tiggere dersom de får konkrete rapporter på dette.

– Dersom vi får inn rapporter på dette, eller ser det selv, må vi bortvise tiggerne. Foreløpig har vi ikke gjort dette, men vi har bortvist en ballongselger som ikke hadde løyve fra kommunen, sier Brandmo.

Beklagelig

Aslaug Rustad, Oj! Trøndersk mat og drikke

Aslaug Rustad har ikke opplevd tiggerne som pågående under årets Matfestival, men mener det er beklagelig dersom publikum reagerer på dette.

Foto: Ingrid Lindgaard Stranden, NRK

Daglig leder i Oi! Trøndersk mat og drikke, Aslaug Rustad, har ikke opplevd noen pågående tiggere.

– Men vi har jo en del tiggere rundt oss, og det er en del av bybildet. Det er beklagelig hvis folk føler de er for pågående, sier Rustad.

Hun sier publikum kan ta kontakt med de ansvarlige rundt festvalenm dersom de opplever uønskede hendelser.

– Hvis noen synes tiggingen er problematisk, vil vi snakke med de det gjelder. Det er jo synd om noen opplever tiggingen som pågående, avslutter Rustad.