NRK Meny
Normal

På sommerleir hos Rock City

Lovende musikere og låtskrivere får denne uka tilbud om å lære mer om faget og bransjen under sommerleiren hos Rock City i Namsos.

Sommerleir Rock City

Deltakere under sommerleiren hos Rock City i Namsos denne uka. Fra venstre Ingrid Østang, Ann Beate Mehti, Ann Princess Koffa og Jonas Ledang.

Foto: Espen Sandmo/NRK

For Rock City er på vei framover igjen etter måneder med fokus på rot og dårlig økonomi. Denne uka har musikktalenter fra hele landet lært om alt fra låtskriving og innspilling til markedsføring av musikken.

Profesjonell hjelp

Bandkonsulent Eskil Brøndbo ved Rock City sier dette er en del av låtkonkurransen Bandwagon, hvor 850 band og artister fra hele landet deltok i fjor. Artistene som er med på leiren denne uka er alle deltakere i årets konkurranse.

Eskil Brøndbo

Eskil Brøndbo er bandkonsulent i Rock City.

Foto: Rock City Namsos

– Dette er artister som vi har plukket ut. Her får de profesjonell hjelp av karer som låtskriver Frode Viken, gitaristen og produsenten Skjalg Raaen, og lydteknikeren Rune Elli. De får også mye tid i studio her i Rock City der de skal spille inn musikk, sier Brøndbo.

Deltakerne på Bandwagon Summer Camp i Namsos håper selvsagt alle på suksess i konkurransen. Det arrangeres delfinaler rundt om i hele landet, og finalen avvikles i Rock City i Namsos senere i år.

– Håper å komme videre

– Jeg håper å komme litt videre under oppholdet her i Namsos. Få et push videre i forhold til musikken min. Jeg skriver musikk og er veldig glad i å synge, men synes det er litt skummelt å jobbe i studio, sier Ingrid Østang fra Oslo.

Hun har allerede ei låt liggende inne hos NRK Urørt som heter "Not To Know".

Ann Beate Mehti fra Lillesand er en annen av deltakerne på sommerleiren.

– Jeg vil bli inspirert og få hjelp av folk med mye erfaring fra musikkbransjen. Dette er fantastiske folk og oppholdet har vært helt topp. Nå vil jeg få fram en bedre versjon av meg selv, og synge både viser, blues og soul, sier Mehti.

Jonas Ledang og bandet Fred Friedstones er fra Namsos-distriktet og det lokale innslaget under sommerleiren. De har gitt ut sin egen musikk allerede og kom på andreplass under fjorårets Bandwagon-konkurranse. Denne uka hjelper de til under innspillingen av låter i studio i Rock City.

– En utfordring

– Det er jo en utfordring for oss. Artistene kommer med låter som vi aldri har hørt før, og skal arrangere og spille inn musikken. Men så langt har det gått bra, og vi lærer mye av dette, mener Ledang.

Ann Princess Koffa fra Drammen har så langt ikke gitt ut så mye musikk, og ser fram til å lære mer under oppholdet i Namsos.

– Jeg vil lære mer om hvordan jeg skal kontrollere stemmen min og hvordan jeg synger. Hva som er best når du skriver sanger og hvordan man skal komme seg fram, sier hun.

Ann Princess liker best rhythm and blues og jazz, og hun har også ambisjoner som artist.

– Jeg begynner å få det nå ja. Jeg er blitt inspirert av dette, og da vil jeg også gjerne gjøre mer, sier hun.

Video fra Trøndelag

Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Promo folkemøte fra Kimen på Stjørdal