NRK Meny
Normal

På halv stang 1. mai

Arbeidernes dag - en sorgens dag i Roan.

Flagg på halv stang i Roan
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Vanligvis heises flagget til topps ved kommunehuset i Roan 1. mai. I dag har kommuneledelsen bestemt at det skal vaie på halv stang.

- Med dette markerer vi sorg over de fire som omkom og medfølelse overfor pårørende og venner, sier ordfører Albert Larsen til NRK.

På hel og halv stang

I Roan flagges det både på hel og halv stang i dag. Til tross for at privatpesoner i Roan velger å feire 1. mai med flagget til topps, mener kommuneledelsen at kommunenes egen flaggstang skal ha det på halv stang etter ulykka på sjøen i går der fire personer omkom.

- Vanskelig avgjørelse

Albert Larsen, ordfører i Roan
Foto: Magnar Brandset / NRK

- Ingen lett avgjørelse, sier ordføreren Albert Larsen, som har full forståelse for at privatpersoner ønsker å feire dagen.

I tillegg til at det er arbeidernes dag er det også en stor dag for kommunens konfirmanter. Det er overhøring, og det ventes stor tilstrømming til bygdesenteret i den forbindelse.

- Vi har latt hensynet til våre turister veie tungt, sier Larsen.

Det bor fortsatt 30 turister i hyttene i Roan, og i området rundt rorbuanlegget er det flere som viser sin medfølelse ved å ha flagget på halv stang.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.