P3: – Herlig, og vi gjør det gjerne en gang til

De tok den helt ut i 100 timers halsbrekkende direktesending for TV-aksjonen. – Magisk, sier de og gjentar det gjerne.

De sendte direkte radio fra et telt på torvet i Trondheim i fire døgn til inntekt for TV-aksjonen.

Stuntene, engasjementet, var stort. Publikumsresponsen like så. Alle pengene fra årets P3aksjon går uavkortet til Kirkens Nødhjelps arbeid for rent vann til mennesker verden over.

– P3 mer musikk, mening og moro, og når vi klarer å gi det mer mening, er det moro, sier redaksjonssjef i P3, Bjørn Tore Grøtte.

Han er storfornøyd med lyttertall og oppslutninga fra folk i Trondheim, for her har mange bidratt underveis.

Rekord

Programlederne Niklas Baarli, Mathias Nylenna, Ronny Brede Aase og Silje Reiten Nordnes har pakket ned P3-teltet på torget i Trondheim etter 100 timer i full fres med direktesending, gjester og stunt i 100 timer.

Og det ble innsamlingsrekord på 2.293.628 kroner til TV-aksjonen fra P3-aksjonen.

– Jeg hadde aldri turt å håpe på så mye. To millioner kom så plutselig, men til slutt handla det ikke om pengene lenger. Det er de fire programlederne og alle øyeblikkene de har skapt sammen med lytterne som er det mest magiske her, sier prosjektleder for årets aksjon, Maria Lindberg.

p3-aksjonen i Trondheim

Ronny får Craig David-skjegg

Foto: P3

– En stor opptur

– Det har vært en eneste stor opptur. Jeg har vært innmari trøtt innimellom, men engasjementet har vært helt fantastisk. For en bra gjeng P3-lytterne er, sa Ronny i det de gikk ut av teltet.

– Det er de villeste resultatene jeg har vært borti! Jeg hadde aldri trodd vi skulle greie å doble resultatet fra sist P3aksjon. Jeg er så mektig imponert! Det har ikke vært en eneste nedtur. Jeg begynte nesten å grine, og det skjer aldri, sa Niklas.

– Gjerne en gang til

Programlederne ga virkelig mye av seg selv, fra hårfarging til tannlegebesøk live for programlederen som hadde tannlegeskrekk, for ikke å nevne drikking av egen urin av mangel på vann.

Ikke minst er har engasjementet fra lyttere av alle slag imponert, fra brannvesen til Anne B. Ragde og innsatsen fra artistene.

– Dette gjør jeg gjerne en gang til, sier Baarli.

– P3 aksjonen har kommet for å bli, sier Grøtte.

Gabrielle under P3aksjonen

Gabrielle under P3aksjonen

Foto: NRK p3