Øyhopping fra flak til flak

NRK-medarbeiderne på ekspedisjon til Nordpolen sammen med Børge Ousland har i dag arbeidet seg framover i et område med mange råker.

Sko og sokker for tur til Nordpolen

Njord Røv og Roger Myren fra NRK på Tyholt hadde nok en kald natt i våte klær, men ved hjelp av Børge Ousland lærer de stadig mer om hvordan de skal holde seg tørre.

- Vi slo leir på et isflak søndag, og da vi våknet i dag var vi bare 10 meter fra ei ganske stor råk som fortsatt var åpen, sier Njord Røv på telefon fra Arktis.

Ekspedisjonen har brukt ganske mange timer på å orientere seg ut av det råkområdet.

- Det har vært som en slags øyhopping hvor vi har hoppet fra isflak til isflak. Av og til har vi lagt pulkene over og balansert over og av og til har vi gått på den ganske tynne bølgete isen, sier Njord Røv.

Bak skjema

Ekspedisjonen ligger nå nokså langt bak skjemaet for å nå Nordpolen, og de har derfor gått 10 timer i dag for å ta igjen noe av det tapte.

- Det har tatt på kreftene for noen og enhver, og jeg er så sliten som jeg knapt har vært, sier Røv.

Fantastiske isformasjoner

NRK-teamet har også hatt nok å gjøre etter dagens marsj.

- Vi har filmet de fantastiske isformasjonene her. Det er grønne og det er blåe isblokker som står rett opp i fantastiske positurer mot sola som skinner fortsatt og som vil gjøre det i hele natt, sier fotograf Roger Myren.

Sokker

Klær er et tema hele tiden og var det også da turen ble forberedt.

- Vi har sikkert kjøpt ullsokker for 100 kroner til denne turen, men i dag brukte jeg ullsokker som mora mi strikka midt på 90-tallet, og det gikk helt fint, sier Myren på telefon fra Arktis.