Øyenvitne: – Politiet skjøt opp i lufta

To personer er skadet etter knivstikking i Trondheim sentrum. Politiet avfyrte et skudd under pågripelse av den antatte gjerningspersonen.

Knivstikking Trondheim

Det ble dramatikk da politiet skulle pågripe en mann som knivstakk andre personer i Trondheim tirsdag ettermiddag.

Foto: Siri Gulbrandsen / NTB scanpix

Mathias Hildrum Tvervåg var en av de ti første som kom til stedet etter at kvinnen var blitt knivstukket. Han forteller at det hele vært svært dramatisk.

– Vi så at politiet kom og spraya gjerningspersonen med pepperspray, men han ga seg ikke. Så tok en politimann frem en pistol og skøyt et skudd opp i lufta, men de sleit lenge med å få han ned. Han ga seg ikke før det kom hunder, sier Hildrum Tvervåg.

Knivstikking i Trondheim

Kriminalteknikere fra politiet jobber på stedet tirsdag kveld.

Foto: Morten Andersen / NRK

Gjerningsperson pågrepet

Den antatte gjerningspersonen er tatt av politiet nå. Ifølge politiadvokat Harald Sjoner dreier det seg om en mann i 20-årene.

– Vi har pågrepet en 25 år gammel mann etter voldsepisoden, sier Sjoner til NRK.

Han forteller at de to som er skadet er 49 år gammel mann og en 46 år gammel kvinne. Relasjonen mellom disse tre er ikke kjent.

– Vi vet ikke om de kjente hverandre fra før, sier Sjoner.

Offeret ringte selv til politiet

Jomar Sjøhagen

Innsatsleder Jomar Sjøhagen.

Foto: Morten Andersen / NRK

Innsatsleder Jomar Sjøhagen forteller at hendelsen skjedde på Torvet iTrondheim midt i Trondheim sentrum. Kvinnen som var blitt knivstukket ringte selv til politiet for å varsle fra.

– To personer ble knivstukket utendørs, én dame og én mann. Begge er kjørt til St. Olavs Hospital for sjekk, sier Sjøhagen.

Innsatslederen karakteriserer det hele som svært alvorlig.

– I forbindelse med pågripelsen av den mistenkte, oppsto det en trusselsituasjon, som gjorde at politiet skjøt et varselskudd. Dette er en svært alvorlig voldshendelse, understreker Sjøhagen.

– Vi prøvde å hjelpe til

Hildrum Tvervåg forteller at mange prøvde å hjelpe den skadde kvinnen.

– Hun ramla ned på bakken og en som var lege prøvde å hjelpe til. Jeg løp av gårde for å skaffe en saks for å klippe opp klær. Vi så at hun blødde fra halsen og det hele var veldig skremmende, sier Hildrum Tvervåg.

Han sier at mange personer var til stede mens politiet avfyrte skuddet og pågrep mannen.

Full etterforskning

Politiet har nå startet full etterforskning, og har sperret av hele Torvet i Trondheim.

– Vi har startet tekniske og taktiske undersøkelser. Området kommer til å være sperret av til våre teknikere er ferdige med det, sier Sjøhagen.

Det er fortsatt ikke sikker om det var flere personer involvert, og politiet vil heller ikke gå ut med om dette er mennesker som er kjent av politiet fra før.

– Politiet har avhørt rundt 8 vitner etter hendelsen, sier Sjoner.

Laster Twitter-innhold
Knivstikking Trondheim

Hele Trondheim Torg er sperret av.

Foto: Morten Andersen / NRK