Hopp til innhold

Ovnsbakte rotgrønnsaker

 

Ovsbakte rotgrønnsaker
Foto: Jørn Haudemann-Andersen / NRK

Ovnsbakte rotgrønnsaker

250 g sjalottløk
500 g kålrot
500 g gulrot
500 g selleri
200 g fennikel
500 g persillerot

1 dl olivenolje
1 dl hønsekraft
1 ss sitronsaft
1 rød chilipepper
1 ss frisk ingefær
1 ss sukker

Del sjalottløken i to. De øvrige rotgrønnsakene skrelles og deles i grove staver, skiver eller trekanter. Bland alle grønnsakene sammen og ha de i en ildfast form. Bland olivenolje, hønsekraft og sitronsaft. Ha i hakket ingefær og chilipepper. Hell væsken over grønnsakene. Dryss over sukker. Bakes i ovn ved 180 grader til de er møre.

Ovnsbakte rotgrønnsaker kan også serveres kalde.

Rotgrønnsaker egner seg godt til å bake i ovnen. Det er en enkel måte å tilberede varene på. Hvis du ønsker å lage din egen blanding, så beregn ca. 250 g rå grønnsaker per person.