Overgrepstiltalt trønder erkjenner ikke straffskyld for overgrep

En 45 år gammel trønder erkjente ikke straffskyld for å ha begått overgrep mot flere unge gutter, men erklærte seg delvis skyldig i å ha filmet og bestilt overgrepsfilmer.

Tinghuset i Trondheim

Rettsaken mot den 45 år gamle mannen begynte mandag.

Foto: Anders Ulvolden / NRK

Rettssaken begynte mandag i Sør-Trøndelag tingrett. Mannen er tiltalt for flere overgrep mot mindreårige gutter, samt for besittelse av overgrepsmateriale han skal ha bestilt fra utlandet. Materialet skal blant annet inneholde filmer av overgrep mot gutter i India og Filippinene.

Mannen erklærte seg ikke skyldig i overgrep, men erkjenner delvis skyld for filming og bestilling av overgrepsmateriale.

Overgrep mot sønnen

Mannen skal også ha begått overgrep mot sin egen og samboerens sønner, samt produsert overgrepsmateriale selv.

Ifølge tiltalen var den yngste av de fornærmede i saken sju år da han skal ha blitt utsatt for overgrep.

I retten skal det spilles av dommeravhør med barn og vises filmer som er med i tiltalen. Saken startet med en bekymringsmelding om overgrep mot barna til tiltaltes samboer.

Det skal spilles av dommeravhør med 4 barn, i alt ni avhør. Retten har bestemt at dørene skal lukkes under avspillinga av dommeravhørene, men pressen får være til stede.

Penisavstøpninger

Da politiet ransaket mannens leilighet i august i fjor, fant de store mengder dokumentasjon på overgrepene, samt over 20 avstøpninger av peniser som tilhørte mindreårige gutter.

Til sammen ble det tatt beslag i datamaskin, kamera, minnepinner og harddisker som inneholdt rundt 4.000 bilder og 174 filmer av seksuelle overgrep.

Påtalemyndigheten mener 27 av filmene enten er produsert av tiltalte eller på hans initiativ. Overgrepsfilmene har en samlet spilletid på rundt 30 timer.