Overgrepssiktet mann varetektsfengslet i fire uker

Den siktede 54-åringen i overgrepsbildesaken i Sør-Trøndelag blir varetektsfengslet i fire uker, med full isolasjon i de to første.

Aktor og politi

Politietterforsker Lena Woldmo og politiadvokat Heidi Melø under fengslingsmøtet.

Foto: Ragnhild Melbye / NRK

I kjennelsen fra Sør-Trøndelag tingrett går det fram at 54-åringen er siktet for seksuell omgang med barn under 14 år, og også mot sin egen datter.

Mannen er også siktet for å ha spredt pornografiske bilder av barn og ungdom. Han erkjenner straffskyld for overgrepsbildene, men nekter for overgrep mot datteren.

– Påstander om at han skulle ha hatt noen form for seksuelt samvær med eget barn, benekter han på det sterkeste, sier 54-åringens forsvarer, Leif Strøm til NRK.

Fare for bevisforspillelse

Politiet hadde før fengslingsmøtet begjært at mannen skulle varetektsfengsles i fire uker, med isolasjon og brev- og besøksforbud i to av dem. Politiet begrunnet fengslingen med at han kunne forspille bevis. Tingretten besluttet å ta politiets begjæring til følge.

I fengslingskjennelsen fra tingretten går det fram at noe av materialet den siktede lagret viser seksuelt misbruk av barn ned i spedbarnsalder.

– Han er dypt krenket

Under fengslingsmøtet fredag erkjente mannen at han har vært bruker av det «mørke nettet» i flere år.

– Han er dypt krenket og synes dette er forferdelig, ikke minst i forhold til hans eget barn som trekkes inn i en sak som han mener er helt uaktuell, sier forsvarer Strøm.

Overgrepet mot datteren skal ha blitt beskrevet i en chat på nettet, sa politiet under fengslingsmøtet. Det ble også mistenkt overgrep mot datteren på St. Olavs hospital allerede i 2010, men mistanken nådde aldri påtalemyndigheten. Politiet kommer nå til å gå igjennom materialet de har funnet i mannens hus.

– Vi har ikke gått igjennom alt beslaget, men det er materiale vi karakteriserer som svært grovt. Det er seksuelle overgrep mot svært, svært små barn, sier politiadvokat Heidi Melø til NRK.

Totalt ti siktet

Totalt er nå ti personer siktet i overgrepsbilde-saken, sju av dem er fra Sør-Trøndelag. Saken regnes som den største overgrepsbildesaken i sitt slag i Norge, noensinne.