NRK Meny
Normal

Håper på en avslutning

Familien til kvinnen som ble funnet død i Østersund i 2007 er glade for at saken blir overtatt av Norge.

Østersunds Stugby og Camping
Foto: Nyhetsspiller, Nyhetsspiller / NRK

Familien til Malvikkvinnen som ble funnet død i Østersund i 2007 håper saken nå kan komme opp for norsk rett.


Påtalemyndighetene i Sverige har sendt saken over til Norge, og Aslaug Hjertø Ivangen, mor til 31-åringen, håper at saken kommer opp for retten, slik at den kan avsluttes:

– Sverige har gjort en elendig jobb, både aktoratet og de som har etterforsket saken. Nå må det bli en slutt på denne trekkingen mellom norge og sverige, og jeg setter min lit til at det norske rettsvesenet jobber for oss, sier Aslaug Hjertø Ivangen til NRK.

Går fortsatt fri

Det har gått over to år siden datteren til Aslaug Hjertø Ivangen ble funnet død. Underveis har politiet i Østersund innrømmet av de ikke har gjort godt nok politiarbeid.

49-åringen som har vært tiltalt for forsettelig drap på den 31 år gamle kvinnen går fri, uten at det har blitt noen rettsak. Dette er fordi politiet har manglet bevis.

– Det har vært frem og tilbake i to og et halvt år. Jeg har mistet datteren min, og tre gutter har mistet moren si. At det skal gå så lang tid før de bestemmer seg, er merkelig.

- Han er ikke pårørende

I intervju med NRK i går uttalte 49-åringens forsvarer, John christian Elden, at de tror saken blir henlagt, og at 49 åringen er pårørende på lik linje med resten av familien. Dette synes Aslaug Hjertø Ivangen er spesielt urimelig:


– Han er ikke pårørende! Jeg ønsker at hvis det er noen som er skyld i at hun er død, blir dømt for det.

Gir opp


Det meste taler nå for at aktor Stig Andersson lar den norske statsadvokaten overta saken der en 48 år gammel mann fra Steinkjer er tiltalt for mord.


Dermed gir han opp håpet om å få mannen dømt for drapet på Aud Jorunn Rønning, skriver Østersunds Posten.

- Siden blir det opp til påtalemyndigheten i Norge hva man skal gjøre med ham. Men jeg vet ennå ikke om de tar i mot saken. Den skal sendes til Statsadvokatembetet i Trondheim, så får vi se, sier Stig Andersson til avisen.

Video nsps_upload_2009_8_28_16_46_9_163.jpg

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.