Ørn-trener slakter fotballforbundet

Ved å flytte damenes cupfinale fra Ullevaal til Bislett viser Norges fotballforbund at de anser damefotball som mindre verd enn herrefotball.

Gøril Kringen
Foto: Tor Richardsen / Scanpix

Det mener trener for Trondheims-Ørn, Gøril Kringen. Hun er svært skuffet over fotballforbundet.

- Jeg reagerer sterkt på det, sier Kringen. Hun synes det er hårreisende å skylde på mulig baneslitasje om to og en halv måned.

- Det at de kan være bekymret for været allerede nå er helt utrolig, sier Kringen.

- Menn er mer verd

Siden 1995 har damene spilt sine kamper på Ullevaal på lik linje med gutta. I går kveld kunngjorde Norges fotballforbund at damenes NM-finale skal flyttes til Bislett. Årsaken er at det blir for stor slitasje på banen med to kamper på ei helg. Kringen mener forbundet med dette viser en diskriminerende holdning.

- Det synes jeg er et veldig klart signal på at fotballforbundet mener at produktet vårt er mindre verd enn herreproduktet, sier Ørn-treneren.

- Nedtur å spille på Bislett

Etter at Trondheims-Ørn slo Arna-Bjørnar på onsdag har jentene begynt å håpe på en cupfinale på Ullevaal. Å skulle spille på Bislett blir en nedtur for dem, fastslår treneren:

- Alle forventer å spille på Ullevaal. I media i går stod det at vi er på stø kurs mot Ullevaal. Når de da sender denne meldingen fra Norges fotballforbund så blir det en skikkelig nedtur.

Forlanger oppvask

Trondheims-Ørn vil nå klage på forbundets avgjørelse.

- Fra Trondheims-Ørn sin side så kommer vi til å ta det gjennom kanalen vår, som er serieforeningen for kvinner. Akkurat hva som vil skje vet jeg ikke, men interesseorganisasjonen vår må ta et oppgjør med Norges fotballforbund på dette her.

Siste fra Trøndelag

Grete Thobroe, programleder Midtnytt

Grete Thobroe gir deg kveldens Midtnytt

Grete Thobroe gir deg kveldens Midtnytt