NRK Meny
Normal

Fra kamp til kreftoperasjon

Trondheims-Ørn-spilleren Martine Flakk (21) har i lengre tid spilt fotball med en ondartet svulst i skjoldbruskkjertelen. Mandag ble hun operert i Trondheim.

Martine Flakk

Martine Flakk (nummer to fra høyre) fikk mandag operert vekk skjoldbruskkjertelen etter at det ble oppdaget en ondartet svulst.

Foto: Stein Langørgen

Thomas Dahle

Ørn-trener Thomas Dahle håper å ha Martine Flakk tilbake på laget til kampen mot Avaldsnes 25. mai.

Foto: Trondheims-Ørn

Den unge lovende spilleren som denne vinteren debuterte på U23-landslaget, har i lengre tid slitt med halsonde og tung pust. Etter nærmere undersøkelser viste det seg at det altså var en svulst på skjoldbruskkjertelen som forårsaket problemene.

– Vondt og ubehagelig

– Det var en utrolig ubehagelig og vond beskjed å få, sier Flakk til Namdalsavisa .

Lørdag spilte Martine Flakk 50 minutter av oppgjøret mot Stabæk som endte 2–2. Før hun gikk av banen, rakk hun å avlevere en målgivende pasning som ga et sensasjonelt poeng for Ørn-jentene mot den regjerende seriemesteren.

Den unge fotballspilleren har i flere uker blitt kraftig hemmet på grunn av svulsten som har ført til pustebesvær når hun anstrenger seg.

– Det har gjort at jeg ikke har fått trent som jeg skulle og det har vært frustrerende. Heldigvis har legene fortalt meg at det er gode prognoser, og jeg gleder meg til at de har fjernet skjoldbruskkjertelen, sier hun til avisa.

Treneren opplevde det samme

Nå håper hun å være tilbake på fotballbanen i løpet av mai. Ørns trener, Thomas Dahle, har selv hatt de samme problemene som Martin Flakk.

– Jeg falt om under trening i Abrahallen i Malvik for 14 år siden, og fikk ikke puste. Jeg besvimte og ble hasteoperert på St. Olavs Hospital. Også det skyldtes en svulst på skjoldbruskkjertelen, forteller Dahle til NRK.

Legen fjernet hele skjoldbruskkjertelen til Ørn-treneren.

– Jeg ble fortalt at det var en viss fare for at jeg kunne våkne uten deler av lymfesystemet, men det gikk heldigvis bra. De eneste plagene jeg har i dag er at jeg ofte kan bli litt hes, sier Thomas Dahle.

Kamp igjen 25. mai

Nå krysser han fingrene for at operasjonen blir like vellykket for sin unge fotballelev.

– Jeg håper og tror det går bra med Martine. Etter operasjonen må hun holde seg i ro i 14 dager slik at såret kan få gro. Håpet er at hun er tilbake på fotballbanen til kampen mot Avaldsnes 25. mai, sier Ørn-treneren.

Mandag ettermiddag får NRK beskjed om at operasjonen er gjennomført.

– Det ser ut som om det har gått bra, men vi får ikke snakket med legen før tirsdag. Forhåpentligvis har de fått operert vekk det de skulle, sier far til Martine, Åge Johannesen, til NRK.

Video fra Trøndelag

Mandagens Midtnytt (18.45) kom ikke på lufta til vanlig tid på grunn av tekniske problemer. Men her kan du blant annet se nytt fra Sørlia-rettssaken, travbaneflytting og badekarpadling.
Om få uker er en ny film som dokumenterer 100 Rosenborg -år klar
Fjellklatreren Adam Ondras suksess i Hanshelleren har gitt Flatanger omtale langt utenfor Norges grenser.