NRK Meny
Normal

Ørn håper på cuptriumf i finalen

Trondheims-Ørn spilte seg søndag fram til sin første cupfinale siden 2010. Fotballekspert Lise Klaveness tror laget også kan vinne finalen.

Trondheims-Ørn

Trondheims-Ørn jublet etter seieren over Røa søndag ettermiddag. Nå møter de Lillestrøm i finalen.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Lise Klaveness

Fotballekspert Lise Klaveness ble imponert over Trondheims-Ørns spill i semifinalen.

Foto: Ole Kaland / Ole Kaland, NRK

NRKs fotballekspert Lise Klaveness lot seg imponere over Ørn-jentene i semifinalen mot Røa søndag ettermiddag. Laget slo Røa 3–2 på hjemmebane, og håper på sin først cuptriumf siden 2002.

– Gode, gamle Ørn

– Ørn imponerte stort i første omgang av semifinalen i går. Det er lenge siden jeg har sett laget så dyktige på å spille seg ut fra bakfra og derfra klare å involvere indreløperne sine. Tidvis så det ut som "gode, gamle Ørn", altså suksesslaget fra 1990-tallet og begynnelsen av 2000-tallet, som jo var ekstremt gode på dette, forteller Klaveness til NRK.

Spesielt en spiller imponerte den gamle landslagsspilleren.

– Jeg ble særlig imponert av Guro Reiten, som var avgjørende involvert i alle tre målene, og som mange ganger skapte ubalanse ved smarte bevegelser og pasninger. I andre omgang maktet ikke Ørn å gjenta prestasjonen, og fremsto plutselig med mye mindre selvtillit og trykk. I denne omgangen imponerte imidlertid både Inger Ane Hole og Solfrid Andersen Dale ved å vinne alt av dueller sentralt, fortsetter NRK-eksperten.

Møter LSK

I finalen i Telenor Arena 22. november skal Trondheims-Ørn spille mot Lillestrøm, og det blir en tøff utfordring, selv om seriekampen nylig endte med 1–1.

– Ørn må finne seg i at LSK er store favoritter i finalen, men jeg tror likevel at laget har en reell sjanse hvis de klarer å gjenskape samme nivå som førsteomgang mot Røa. I det hele tatt var det oppløftende å se Ørn spille, og jeg håper at dette er begynnelsen på at Ørn kan komme tilbake som et topplag. Jeg håper lokalmiljøet vet å sette pris på den prestasjonen jentene har gjort ved å nå cupfinalen, mener Lise Klaveness.

Thomas Dahle

Ørn-trener Thomas Dahle tror jentene hans kan vinne cupfinalen.

Foto: Trondheims-Ørn

Ørn-trener Thomas Dahle hadde innerst inne ikke trodd laget hans skulle klare å ta seg helt til cupfinalen.

– Det var nesten litt overraskende at vi klarte det. Førsteomgangen mot Røa var bortimot årsbeste. Da stemte kombinasjonene, og vi kom tidlig opp i mellomrom, spilte ut på kantene og slo gode innlegg. Derfor fikk vi også tre fine scoringer før pause, sier Dahle.

Han var ikke fullt så imponert over den andre omgangen da Røa scoret to raske mål.

– Mål preger som kjent fotballkamper, og vi ble da liggende litt for mye bakpå. Men vi dro i land seieren, og det var utrolig artig og et skikkelig løft for hele laget, sier Thomas Dahle til NRK.

– Inspirasjon

Nå håper han cupfinalen blir en skikkelig fin inspirasjon for spillerne utover høsten.

– Det er mye lettere å starte på ei ny treningsuke etter eieren i går, og det er mye lettere å motivere seg til bortekampen mot Amazon Grimstad til helga. Nå må vi stå løpet ut hele sesongen med cupfinalen langt der framme. Lillestrøm må finne seg i å være favoritter, men vi kan godt slå dem på en god dag, mener Ørn-treneren.

Trondheims-Ørn var Norges dominerende kvinneklubb på 1990-tallet og i starten av 2000-tallet. Laget vant cupgull åtte ganger mellom 1993 og 2002, og serien sju ganger mellom 1994 og 2003.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
F-35 flyr over Ørland hovedflystasjon
I Storlidalen i Oppdal er de allerede i gang med å lage skiløyper.