NRK Meny
Normal

Orkla gir fire millioner til lefsebygda

Orkla Foods gir fire millioner kroner til Lierne kommune i omstillingsmidler på grunn av at selskapet legger ned lefsebakeriet i kommunen senere i år. Samtidig håper kommunen å få kjøpe bakeriet for en krone.

Lierne Bakeri

Orkla Foods lar Lierne kommune få overta bakeriet i Sørli.

Foto: NRK

Pengedrysset kom fram under en pressekonferanse under Fylkestinget i Nord-Trøndelag på Stiklestad onsdag formiddag.

– Spesiell sak

– Dette er en svært spesiell sak for oss, og vi vet at bakeriet har vært hjørnesteinsbedriften i Lierne. Derfor tar vi samfunnsansvar og bidrar med penger til omstillingsarbeidet. Vi lar også kommunen få overta selve bakeriet, opplyser kommunikasjonsdirektør Dag Olav Stokken i Orkla Foods Norge til NRK.

Målet er at kommunen får kjøpe bakeriet for en symbolsk sum og at lokalene kan brukes til annen virksomhet.

Lierne bakeri

Fra venstre ser vi Lierne-rådmann Karl Audun Fagerli, Arvid Egge og Terje Sørvik fra Nord-Trøndelag fylkeskommune, og Dag Olav Stokken fra Orkla Foods.

Foto: Johannes Børstad/NRK

Kommunestyret i Lierne skal torsdag ta stilling til en søknad om et omstillingsprosjekt i kommunen for de neste seks årene. En omstillingsstatus som vil koste rundt 60 millioner kroner.

– Fos oss er det viktig at Orkla Foods bidrar med penger på denne måten. Dermed blir det enklere for oss å få på plass vår del av den totale finansieringen av omstillingsarbeidet, sier Lierne-ordfører Alf Robert Arvasli.

60 millioner

I omstillingssøknaden går det fram at Nord-Trøndelag fylkeskommune skal betale 15 millioner kroner, og Lierne kommune det samme. De siste 30 millioner kronene er det meningen at staten skal bidra med.

– Dette vil motvirke de negative virkningene når mange arbeidsplasser forsvinner ut av kommunen til Stranda når bakeriet legges ned til sommeren. Jeg både håper og tror dette bidrar til økt optimisme i kommunen. Hva som skal skje med bakeriet vet jeg ennå ikke, sier Arvasli.

Fra før er det kjent at det tidligere bakerieieren, John Helge Inderdal, jobber med å bygge opp et helt nytt bakeri like ved den gamle i Sørli. Arvasli sier til NRK at det er foreløpig er umulig å svare på om Inderdal får overta lokalene til det gamle bakeriet.