Ordknapp Henriksen om fremtiden

Han er et hett navn i fotball-Europa for tiden. Nå er Markus Henriksen tilbake på treningsfeltet til AZ Alkmaar i Nederland, men røper ingen planer om en eventuell overgang.

Markus Henriksen

På vei bort? 31 mål på 139 kamper er fasit for Henriksen i AZ. Det skaper interesse blant europeiske storklubber.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Nå handler det om å trene hardt, og være klar for en ny sesong.

Det sier Markus Henriksen, som nå er tilbake på treningsfeltet etter sommerferie og landskamper, til AZ Alkmaars twitterkonto.

Han har lenge vært ønsket av flere klubber i Europa, og agent Jim Solbakken sa til Aftenposten tidligere i år at det hadde vært kontakt fra blant annet AC Milan og Napoli. Solbakken mente da at Henriksen trolig ville forlate AZ mens overgangvinduet er åpent i sommer. Likevel sier Henriksen at hans fokus er på hans nåværende klubb.

– Jeg er AZ-spiller, og vil gjøre alt for klubben, så får vi ta en dag om gangen, sier han.

Vil til en av de fire store ligaene

Henriksen som forrige sesong gjorde mål 14 ganger på 28 kamper, skal også ha vært på ønskelisten til den walisiske Premier League-klubben Swansea, ifølge South-Wales Evening Post. Prislappen ble da spekulert i å være på rundt 60 millioner kroner.

Andre klubber som nevnes som aktuelle arbeidsgivere er engelske Everton og tyske Schalke 04. Henriksen har tidligere sagt til TV2 at han ønsker seg til en av de fire store ligaene, henholdsvis i England, Spania, Tyskland eller Italia.

Henriksen kom til AZ fra Rosenborg i 2012 og har siden da spilt 105 kamper for den nederlandske klubben. Så er spørsmålet om det blir flere kamper i Erevise for trønderen, eller om han jakter på nye marker denne sommeren.