NRK Meny
Normal

Ordførerne sov ute i natt

Ordførere over hele landet sov ute natt til onsdag for å markere starten på Friluftslivets år. I Trøndelag gjorde mange av ordførerne det samme.

Morten Stene

Namsos-ordfører Morten Stene sammen med skoleelever rundt bålet.

Foto: Kjartan Trana/NRK

Melhus

NRKs Marte Fløan Beisvåg besøkte Melhus-ordfører Jorid Jagtøyen og Knut Erling Flataker da de overnattet ute.

Foto: Melhus kommune

Namsos-ordfører Morten Stene valgte å dra til utfartsstedet Setertun i Namsosmarka for å markere starten på Friluftslivets år. Der overnattet han i lavvo sammen med NRKs reporter Kjartan Trana, og 30 elever fra sjuende klasse ved Høknes barneskole.

– Ikke akkurat svanemadrass

– Jeg har sovet godt, selv om jeg ikke akkurat lå på en svanemadrass. Men det var veldig godt å komme seg ut. Ungene sørget for både liv og røre rundt bålet i går kveld, og det var riktig koselig, sier Stene til NRK.

Han skryter spesielt av skoleelevene som tok utfordringen om å overnatte ute på strak arm.

Jan Håvard Refsethås

Holtålen-ordfører Jan Håvard Refsethås overnattet i UFO-lavvoen i Hessdalen.

Foto: Holtålen kommune

– De hjalp til med å sette opp lavvoen og laget mat. Nå holder de sikkert på med frokosten også. Nei, dette skal vi gjøre flere ganger, mener ordføreren i Namsos.

Så på stjernene

Malin fra sjuende klasse ved Høknes barneskole har også hatt en fin opplevelse under stjernene i natt.

– Jeg har ikke sovet så mye, og våknet i 04-tida. Har sett mye på stjernene og hørt mange forskjellige lyder i løpet av natta. Men vi har hatt det fint rundt bålet, sier sjuendeklassingen fra Namsos.

Men også flere andre steder har det vært god stemning blant trønderske ordførere i natt.

Ida Stuberg

Inderøy-ordfører Ida Stuberg overnattet sammen med speidere fra kommunen.

– Fin opplevelse

I Melhus fikk ordfører Jorid Jagtøyen og leder i Trondheimsregionens friluftsråd, Knut Erling Flataker, besøk av NRKs Marte Fløan Beisvåg i teltet tirsdag kveld.

I Holtålen overnattet ordfører Jan Håvard Refsethås i UFO-lavvoen i Hessdalen, og i Inderøy overnattet ordfører Ida Stuberg sammen med speidere fra hele kommunen.

Hege Nordheim-Viken

Ordfører Hege Nordheim-Viken på Høylandet markerte også åpningen av friluftslivets år natt til onsdag.

Foto: Høylandet kommune

– Det har vært en flott natt, og en spesielt fin opplevelse for meg som ikke er vant til å sove ute. Man føler seg i ett med naturen og det er veldig godt, forteller Stuberg.

Den nyvalgte Bjugn-ordføreren Ogne Undertun koste seg og overnattet sammen med vennene Ragnar Grønås, Monika Frog og Hilde Birgitte Berg.

Friluftslivets år er blitt arrangert siden 1993, og i 2015 er fokuset satt på nærmiljøet, helårs friluftsliv, fritidsfiske og kulturminner.

Ogne Undertun

Bjugn-ordfører Ogne Undertun (nr. to fra venstre) markerte starten av friluftslivets år med å overnatte i telt sammen med Ragnar Grønås, Monika Frog og Hilde Birgitte Berg.

Foto: Bjugn kommune