NRK Meny
Normal

Ordførere forventer bedre tjenester

Overhalla-ordfører Per Olav Tyldum mener en vellykket kommunereform er avhengig av at tjenestetilbudet til folk blir bedre i framtida.

Per Olav Tyldum

Overhalla-ordfører Per Olav Tyldum mener folks tjenestetilbud er viktigst.

Foto: Espen Sandmo, NRK

Flere av de trønderske ordførerne mener et bedre tjenestetilbud er aller viktigst for en vellykket kommunesammenslåing. Det kommer fram i NRKs undersøkelse om kommunereformen i Trøndelag .

– Bedre tilbud

– Folk er mest opptatt av de tjenestene kommunene leverer. Det er barnehage, skole, hjemmetjeneste, institusjoner, veg, vann og kloakk. Hvordan blir dette tilbudet framover? Vi må forvente at en kommunereform skal gi folk et bedre tilbud, mener Tyldum.

Tjenestetilbud er viktigst, men også økonomi og geografisk nærhet scorer høyt i NRKs undersøkelse.

Effektivisering

Anders Todal Jensen

Anders Todal Jensen er professor i statsvitenskap ved NTNU.

Foto: Randi Lillealtern / NRK

Professor i statsvitenskap ved NTNU, Anders Todal Jensen, mener det er naturlig at ordførerne ser på disse tre punktene som viktig for deres kommune.

– De ser jo også til de nærmeste kommunene, som det er mest naturlig å slå seg sammen med. Økonomi er selvsagt viktig her, og fra sentralt hold er jo nettopp en effektivisering av kommunene viktig. For ordførerne er jo dette noe av det positive de kan se i en sånn reform, mener Todal Jensen.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.