Hopp til innhold

Ordfører: – Stolt over det store engasjementet

Flere hundre mennesker møtte opp for å gå i lystog mot mobbing i Malvik.

Flere holdt appeller da folk i Malvik mobiliserte mot mobbing.

– Jeg blir stolt over det store engasjementet som vi har i Malvik. Jeg håper at antimobbearbeidet vårt kan inspirere andre kommuner i Trøndelag, sier ordfører i Malvik Ingrid Aune (Ap) til NRK.

Aune var en av mange hundre som deltok i markeringen. Hun holdt også appell etter lystoget.

– Det var veldig hyggelig å bli invitert og bedt om og holde en appell. Spesielt hyggelig var det at så mange unger møtte opp, sier Aune.

– Viktig å forstå hva mobbing er

Mobiliseringen kom i stand etter den mye omtalte mobbesaken i kommunen, der 25 år gamle Line Sommer Hoel ble mobbet og i høst vant fram mot Malvik kommune. Saken har fått stor oppmerksomhet og har også gjort at kommunen prioriterer mobbing på skolen enda mer.

– Det kanskje viktigste vi kan gjøre er å sette alle voksne i skolesystemet i stand til å forstå hva mobbing er. Jeg har trua på en systematisk kompetanseheving blant lærerne, sier Aune.

– Fremover tenker jeg også at skoleeierne, kommunestyre og politikerne må lærer mer om hva mobbing i 2016 er. Jeg tror kanskje at mobbingen nå er annerledes enn hvordan den var da vi gikk på skolen, fortsetter hun.

Mange hundre barn møtte opp for å vise sin støtte til de som har blitt mobbet.

– Det er et ekkelt tema å snakke om

Kristine og Sara har selv gått på skole i kommunen. De forteller at mobbing ikke er et tema som det snakkes mye om blant ungdom.

– På vårt trinn var det ikke så mye snakk om mobbing. Det er et veldig ekkelt tema å snakke om, sier Kristine.

De forteller at de selv var vitne til mobbing på skolen, og valgte å gå til politiet.

– Vi hadde en stor sak hvor ei jente i klassen mottok trusselbrev. Vi gikk først og sa ifra til lærerne, men de gjorde ingenting med det. Det endte med at vi selv gikk til politiet og sa ifra, sier Sara.

Markering mot mobbing

Mange hundre barn hadde møtt opp for å gå i tog.

Foto: Morten Andersen / NRK