Ordfører sa nei til å undertegne intensjonsavtale

Forhandlingsutvalget har underskrevet en intensjonsavtale mellom Verdal og Levanger om kommunesammenslåing. Men ordføreren i Verdal ville ikke skrive under på denne avtalen.

Forhandlingsmøte Levanger og Verdal

Forhandlingsutvalget fra Verdal og Levanger. I ettermiddag ble en avtale undertegnet.

Forhandlingene mellom Verdal og Levanger ble tatt opp igjen i forrige uke etter at det ble brudd i forhandlingene i mars.

Ordførerne i de to kommunene var svært uenig da de møttes i NRK Trøndelag tirsdag ettermiddag. Hør debatten mellom ordfører Robert Svarva fra Levanger og ordfører Bjørn Iversen i Verdal:

Slik kan storkommune bli

Etter tre forhandlingsmøter er avtalen underskrevet.

Denne intensjonsavtalen legger opp til at ordfører og rådmann med stab har sitt hovedkontor i Levanger, mens to av tre kommunalsjefer skal sitte på rådhuset i Levanger. I avtalen som er undertegnet får Verdal 139 arbeidsplasser og Levanger 102 arbeidsplasser.

Jeg er veldig godt fornøyd over at vi har fått en avtale som innbyggerne skal stemme over i ei folkeavstemning. Her er det ingen seierherrer og alle har gitt og tatt, sier Robert Svarva (Ap), ordfører i Levanger.

Bjørn Iversen, ordfører Ap

Ordfører i Verdal, Bjørn Iversen (Ap) under et forhandlingsmøte med Levanger.

Vil ikke skrive under avtale

Ordfører Bjørn Iversen (Ap) i Verdal mener intensjonsavtalen er for dårlig.

– Det er vanskelig å få til en balanse som er akseptabel når det gjelder plassering av ledelse og støttefunksjoner, analysearbeidskraft og utviklingsavdeling. Her er det en opphopning i Levanger. Vi kompenseres på saksbehandlingsnivå, og det er flott det. Men det er noen om hvor makten legges og her er det en kraftig skjevfordeling og negativ utvikling, sier ordfører Bjørn Iversen i Verdal til NRK.