Trondheimsordfører om helseturene: - Slett ikke bra

Trondheim kommune lover sterkere fokus på sine etiske retningslinjer. Et notat som ble lagt fram mandag, viser at det var kommersielle leverandører som betalte deler av den omtalte australiaturen for helseledere

Trondheim kommune lover sterkere fokus på sine etiske retningslinjer. Et notat som ble lagt fram mandag, viser at det var kommersielle leverandører som betalte deler av den omtalte australiaturen for helseledere

Trondheimsordfører om helseturer:–Slett ikke bra

Fornøyelse og fagleg innhold har gått hånd i hånd på turene arrangert av Sør-Trøndelag pleie om omsorgsforum. Nå viser det seg de ikke bara har arrangert turer til Australia, men også til Cuba, USA, Kina og Sverige/Danmark.

Se også : – Sover ikke like godt etter turen

Ordfører: – Slett ikke bra

Kommunens varslingssekretariat konkluderte mandag med at turene var delvis betalte av overskudd fra kommunens vår og høstkonferanse på Røros, der leverandører fikk stille ut mot betaling.

Det er også avdekket uryddige forhold rundt attestasjon og anvisning, og hvorvidt tidlegare reiser var arbeidstid eller ferie. Det gjelder blant annet en reise til Kina i 2007.

Dette bekrefter bildet vi har hatt hele veien, her er det brudd på kommunens etiske reglement. I tillegg er det brudd på attestasjonsreglementet, at man har attestert egne reiseregninger. Det er slett ikke bra, sier ordfører Rita Ottervik.

343 ansatte har vært på tur

Notatet som ble lagt fram i dag viser også at kommunen har sendt 343 ansatte på forumet sine vår- og høstkonferansar siden 2008. Det er betalt 3,1 millioner i deltakeravgift disse årene

Les også: – Alle fakta skal på bordet


Det er kommunene gjennom deltakeravgiften på vår og høstkonferansane, som har bidratt mest med penger til turar.

For Australiaturen var egenandelen 6.800 kroner, mens forumet betalte 19200 kroner. Av dette tilskuddet kom 80 prosent frå deltakeravgift, 20 prosent frå leverandører.

– Det er ikke spørsmål om det er lite eller mye her. Vi har ikke anledning til å dra hverken på faglige turer eller ferieturer som er betalt av private leverandører direkte eller indirekte, slår ordfører Ottervik fast.