NRK Meny
Normal

Ordfører langer ut mot ATB: – Helt uakseptabelt

Hitra-ordfører Ole Haugen etterlyser skjønn etter at 11 år gammel Frida ble etterlatt av skolebussen

Ordfører på Hitra Ole Haugen

Ordfører på Hitra, Ole Haugen, sier situasjonen med Frida og skolebussen er helt uakseptabel.

Foto: Håvard Karlsen / NRK

– Det kan ikke være slik at en liten unge som er uheldig og glemmer eller ødelegger busskortet skal bli nektet å få være med på bussen. Det er helt uakseptabelt, sier Ole Haugen, ordfører på Hitra, til NRK.

Tidligere i dag skrev NRK om 11 år gamle Frida Slørdal, som ikke ble tatt med av skolebussen, siden busskortet hennes ikke fungerte. Frida hadde med en skriftlig bekreftelse fra rektor, men det holdt ikke før sjåføren.

Fikk ikke være med skolebussen

Frida Slørdal fikk ikke være med på skolebussen, siden busskortet hennes ikke fungerte.

Foto: Privat

– Jeg skjønner at man må ha visse regler, og at en bussjåfør ønsker å være lojal til sine overordnede når man har fått beskjed om å være streng på dette. Men det kan ikke være sånn at man skal skremme sine bussjåfører til å være så lydige at de slutter å "bruk høvvet", sier Haugen.

– Ikke løsningsorientert

Ordføreren sier sjåføren burde utvist mer skjønn i situasjonen, men mener samtidig at problemet først og fremst ligger i ATBs retningslinjer.

– Du kan ikke ha en kultur i et selskap som skal levere tjenester og service som innebærer at du ikke er løsningsorientert og bruker skjønn og fornuft, sier Haugen.

Grethe Opsal, kommunikasjons- og markedssjef i ATB, sier de ønsker at sjåfører skal være behjelpelige i enkeltsituasjoner som dette.

– Vi oppfordrer våre sjåfører til å følge våre retningslinjer, men selvfølgelig også utvise skjønn i enkeltsituasjoner, sier Opsal, og sier også at ATB skal gå gjennom sine rutiner og retningslinjer etter denne saken.

Rådmannen skal se på saken

Ordfører Haugen sier rådmannen på Hitra nå skal se nærmere på saken.

– Vi må få avklart om det ligger noe feil hos oss, hos skolen eller lignende, som ikke er godt nok. Jeg ber rådmannen om å oppklare hva som skjedd, og få dette til å fungere på en annen måte i neste omgang, sier Haugen.

– Vi kan ikke risikere at enkeltelever skal bli en uskyldig part oppi det hele og bli rammet på denne måten.

Video fra Trøndelag

Lørdagens forestilling ved Kystens arv regnet nesten bort
Foto: Tom Modell Alte
Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Promo folkemøte fra Kimen på Stjørdal