Får ikke si neger

Politiet får ikke bruke ordet neger. Det slår spesialenheten fast etter at politimester Truls Fyhn ble ammeldt av ei kvinne fra Klæbu.

politimester Truls Fyhn
Foto: NRK

Spesialenheten for politisaker gir klæbukvinnen Beate Michelsen medhold i at politiet ikke får bruke ordet neger.

Beate Michelsen fra Klæbu meldte politimester Truls Fyhn i Tromsø inn for spesialenheten etter at han sa at det er greit for politiet å bruke ordet neger.

Fornøyd med utfallet

- Jeg var klar over at det ville bli svært vanskelig å få Fyhn dømt for rasisme, men jeg tror det var viktig at jeg gjorde det. Jeg er svært fornøyd med brevet fra Spesialenheten som slår fast at politiet ikke får bruke neger, sier til Beate Michelsen til NRK Trøndelag.

Michelsen anmeldte politimester Truls Fyhn for sine uttalelser i media om at bruken av ordet neger var greit. Selv om Spesialenheten for politisaker frikjenner Fyhn for rasisme, skriver de i vedtaket at politimesterens uttalelser blant annet kan svekke tilliten til politiet.

Fyhn tar ikke til seg kritikken.

Tar ikke selvkritikk

- Det er ikke spesialenhetens oppgave å være et moralorgan. Dette vil jeg se nærmere på. Ut over det har jeg for øyeblikket ikke mer å si om denne saken, sier Fyhn til NRK Trøndelag.

Beate Michelsen er oppgitt.

- Disse uttalelsene må få konsekvenser for politimesteren. Selv har jeg mine tanker om dette, og jeg tror ikke han sitter lenge, sier Michelsen.