Optimisme ved flystasjon

Både Ørland kommune og flystasjonen er optimistiske etter at forsvarsministeren i går talte for to mulige jagerflybaser i Norge i framtida.

Ørland hovedflystasjon
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Det eneste som taler imot to baser er økonomien, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen. Hun skryter av forholdene ved flybasen.

- Ørlandet er et veldig godt sted å ha en flybase. Det er en veldig god vertskommune for Forsvaret. De legger godt til rette. Det er et veldig godt samspill mellom Forsvaret og kommunen, sier Strøm-Erichsen.

Viktig besøk

Det har lenge vært snakk om å ha en jagerflybase i Norge. Ørland, Evenes og Bodø håper alle å bli valgt. Brigader Tom Guttormsen ved Ørland flystasjon er optimist etter forsvarsministerens besøk.

- Det møtet vi hadde med forsvarsministeren i går er viktig for å få vist fram flystasjonen og det vi står for. Sånn sett øker vår mulighet for også å kunne være en base i fremtiden, sier Guttormsen.

Ordfører i Ørland, Hallgeir Grøntvedt, fra SP mener sjansen for at Ørland blir valgt som en av to flybaser, eller alene har økt etter uttalelsene fra forsvarssministeren.

- Ja, det tror jeg helt sikkert. Tiden jobber for Ørland, og de signalene vi fikk i går fra forsvarsministeren var veldig positive, så vi er optimster.

Video fra Trøndelag

Organisasjonen Livsglede for eldre utvider og får med seg idrettslag og butikker på dugnaden.
Einar Armann tok saga i egne hender.
Denne helgen ble det arrangert en audition av det litt mer spesielle slaget. Trøndelag Reiseliv vil nemlig bruke dyr i sin nye kampanje for å få turister til Trøndelag.