NRK Meny
Normal

Optimisme ved flystasjon

Både Ørland kommune og flystasjonen er optimistiske etter at forsvarsministeren i går talte for to mulige jagerflybaser i Norge i framtida.

Ørland hovedflystasjon
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Artikkelen er flere år gammel.

Det eneste som taler imot to baser er økonomien, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen. Hun skryter av forholdene ved flybasen.

- Ørlandet er et veldig godt sted å ha en flybase. Det er en veldig god vertskommune for Forsvaret. De legger godt til rette. Det er et veldig godt samspill mellom Forsvaret og kommunen, sier Strøm-Erichsen.

Viktig besøk

Det har lenge vært snakk om å ha en jagerflybase i Norge. Ørland, Evenes og Bodø håper alle å bli valgt. Brigader Tom Guttormsen ved Ørland flystasjon er optimist etter forsvarsministerens besøk.

- Det møtet vi hadde med forsvarsministeren i går er viktig for å få vist fram flystasjonen og det vi står for. Sånn sett øker vår mulighet for også å kunne være en base i fremtiden, sier Guttormsen.

Ordfører i Ørland, Hallgeir Grøntvedt, fra SP mener sjansen for at Ørland blir valgt som en av to flybaser, eller alene har økt etter uttalelsene fra forsvarssministeren.

- Ja, det tror jeg helt sikkert. Tiden jobber for Ørland, og de signalene vi fikk i går fra forsvarsministeren var veldig positive, så vi er optimster.

Video fra Trøndelag

Den vesle måkefuglen krykkje var en av kystens vanligste fugler, på 80-tallet var det hundretusener av dem i fuglefjellene langs kysten, men nå er den strekt truet. Fuglefjellene blir stille - og biologer er svært bekymra for utviklinga
Kystkommunen blir fordelt på Hemne/Halsa, Hitra og Orkdal.
Arne Sevaldsen fant Norges største gullklump under gullgraving i elva Gisna.