NRK Meny
Normal

Optimisme i RBK-leiren

Rosenborg kjemper en kamp mot klokka for å få skadde spillerne klare til returkampen mot Karabükspor torsdag.

Et skadeplaget Rosneborg fikk noen gode nyheter påm jkveldens trening, Jonas Svensson Aleksander Søderlun og PÅl Andre Hellan # er trolig klar til rtorsdagens avgjøren europaligakvalkikamp mot Karabukspor. Tore reginussen ga seg midtveis i treninga, men iflølge trener Kpåre Ingebrigtsen er det god sjanse for å få kapteinen klar. I ettermiddag gikk endelig også salget av Cristian Gamboa i boks, pengene fra West Bromwich Albion gir mer hendlefrihet til å kjøpe inn nye spillere-

Kåre Ingebrigtsen

Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun kan glede seg over at Jonas Svensson, Alexander Søderlund og Pål André Helland er tilbake torsdag. Kanskje rekker også Tore Reginiussen kampen.

Foto: Ned Alley / NTB Scanpix

Jonas Svensson, Alexander Søderlund, Pål André Helland og midtstopperne Tore Reginiussen og Stefan Strandberg sto alle over seriekampen mot Stabæk sist søndag.

Nå er de tre første tilbake, men Reginiussen måtte avbryte treningen tirsdag.

– Vi kjemper ikke om videre spill til Europaligaen på trening. Derfor tok vi ingen sjanser i dag. Tore er usikker, men vi har et håp, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til NRK.

Strandberg usikker

Ingebrigtsen har også et godt håp om å få iallfall en av de to stopperne tilbake.

Stefan Strandberg er mest usikker.

– Totalt sett ser det lysere ut. Fem-seks var ute, og nå ser det ut til at vi får en bredere tropp torsdag med iallfall Jonas, Alexander og Pål André tilbake, sier RBK-treneren.

Må trene i kveld

Reginiussen kan rekke kampen torsdag, selv om han møtte avbryte treningen tirsdag kveld.

– Treningen var ikke kjempeoppløftende, men det skal være vondt i lysken for at jeg ikke spiller, sier Tore Reginiussen selv.

– Er jeg 70 prosent, er det andre som vil gjøre en bedre jobb, legger han til.

Det er medisinsk koordinator Haakon Schwabe som har jobben med å få friskmeldt Reginiussen og Strandberg. I øyeblikket har han mye å gjøre. Selv om Søderlund, Helland og Svensson fullførte økta tirsdag kveld, skal de tåle ny økt i kveld for å kunne være kampklar i morgen.

Kåre Ingebrigtsen, trener Rosenborg Ballklub

Alexander Søderlund løp rundt på Rosenborgs treningsfelt tirsdag og kjente på kroppen etter skade. Det ga positive svar, noe som gjør at angriperen ser fram mot møtet med Karabukspor.


– Vi har alle muligheter til å gå videre. Gruppespill hadde vært stort, sier han til klubbens nettsted.

Også Jonas Svensson, som har slitt med en skade i lysken, har troen på trøndersk jubel torsdag.

– Vi må vinne for å gå videre, og det tror jeg vi gjør. Karabukspor spilte godt i Tyrkia, men det var ikke noe å bli skremt av. Det blir en annerledes kamp på Lerkendal. De vil kanskje ha mer respekt for oss, sier midtbanespilleren.

RBK skal satse

RBK klarte 0–0 i Tyrkia for seks dager siden. Det betyr at de må vinne på Lerkendal torsdag.

– Vi skal gå offensivt ut og skal satse, sier Ingebrigtsen.

– Det er mange kamper som er viktige, men vi har veldig lyst til å gå til gruppespillet i Europa League. Vi skal prøve ordentlig, så får vi heller gå ned med flagget til topps, sier assistenttrener Erik Hoftun.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.