NRK Meny
Normal

Opptur for trøndersk fotball

I helga feiret Levanger Fotballklubb opprykk til 1. divisjon. Og sjelden har trøndersk fotball hevdet seg så godt som denne høsten.

Levanger klare for 1. divisjon

Levanger-spillerne feiret opprykket til 1. divisjon etter 2–2 mot Nardo på Moan lørdag ettermiddag.

Foto: Frank Almås / NRK

Jan-Roar Saltvik

Jan-Roar Saltvik er daglig leder i Trøndelag Fotballkrets.

Foto: Espen Sandmo/NRK

Trøndelag Fotballkrets feiret opprykket med kake i lunsjen på Lerkendal mandag. Men det er ikke bare Levanger som gjør det bra på trønderske fotballbaner denne sesongen.

Skikkelig opptur

– Vi har hatt en skikkelig opptur. Rosenborgs G16-lag er allerede norgesmestre, Trondheims-ørns J19-lag spilte NM-finale i går, og seniorene spiller NM-finale senere i høst. Ranheim har fortsatt muligheten til å spille seg opp i eliteserien, og Rosenborg er på sølvjakt, sier en oppglødd daglig leder i fotballkretsen, Jan-Roar Saltvik til NRK.

2500 tilskuere på Moan fikk lørdag se at Levanger spilte seg opp i 1. divisjon som det første nordtrønderske laget på 20 år.

– Vi skal ikke ned igjen. Vi skal bruke vinteren på hardt arbeid for å sikre at vi har et godt 1. divisjonslag neste år, sier nestleder i fotballstyret i Levanger, Anders Eggen.

Dermed kan det bli to trønderske lag i 1. divisjon nesten sesong, om ikke Ranheim klarer å spille seg opp i eliteserien.

– Nivået blir bedre, og mange klubber får betalt for seriøst og hardt arbeid over lang tid. Ikke minst Levanger som har jobbet knallhardt for dette i mange år. Nå får våre unge spillere muligheten til å spille på et godt nivå i flere klubber, mener Jan-Roar Saltvik i fotballkretsen.

Flere opprykk

I eliteserien blir det enten sølv eller bronse på Rosenborg . Trondheims-Ørn spiller altså cupfinale senere i høst. Ranheim har fortsatt mulighet til å få spille kvalifisering for eliteserien. Levanger rykker opp i 1. divisjon, og blant kvinnene gjør Byåsen det samme.

I tillegg rykket Strindheim og Stjørdals-Blink opp til 2. divisjon i suveren stil. På juniornivå nådde RBKs G19-lag semifinalen i NM, RBKs G16-lag vant NM , og Trondheims-Ørns J19-lag tapte NM-finalen for Stabæk i går.

– Det er altså ikke bare Rosenborg som gjør det bra. Det er mange klubber som satser og viser framgang i tillegg til RBK. Nå er det veldig moro å drive Trøndelag Fotballkrets for tiden, mener Jan-Roar Saltvik.

Trondheims Ørn

Trondheims-Ørn kunne juble for plass i cupfinalen etter at de slo Røa 3–2 tidligere i høst.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix