NRK Meny
Normal

Opprørt over fotballforbundet

Kommunepolitikerne må ta penger fra breddeidretten til toppidretten

Rita Ottervik
Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Trondheimsordfører maner til opprør mot fotballforbundet. Rita Ottervik er rasende på fotballkretsen og fotballforbundet. Kommunepolitikerne må ta penger fra breddeidretten til toppidretten for å tilfredsstille det ordføreren kaller unødvendige krav.

- Urimelige krav

Norges Fotballforbund stiller så strenge krav til Trondheims-Ørns hjemmearena i fotball at kommunen må bruke en million kroner på utbedring av en midlertidig arena.

- Pengene må vi ta fra barne- og breddeidrett, sier Ottervik.
Hun sier de er presset til å øke sitteplasskapasiteten til folk som ikke kommer på kamper, og må også investere i nytt utstyr der det som er fungerer bra. Dette er krav fra fotballforbundet for at Trondheims-Ørn skal kunne spille på en bane i Trondheim.
- Dette presses vi til, hvis ikke må Trondheims-Ørn reise rundt omkring i fylket for å få spilt, sier Rita Ottervik.

- Ei god investering

Men informasjonssjef Roger Solheim i fotballforbundet mener kravene de stiller ikke er uoverkommelige for Trondheim kommune.

Roger Solheim, informasjonssjef NFF
Foto: NRK

- Jeg syns trondheimsorføreren burde se det slik at hun skal være glad for å ha innbyggere som konkurrerer i den absolutte norgestoppen, og da må kommunen kunne legge til rette både for dem uten at det skal gå ut over breddeidretten, sier Solheim til NRK.
Fotballforbundet har den erfaring at et godt anlegg for spillere, publikum og presse fører til flere tilskuere og bedre pressedekning av kampene. - Disse spillerne er jo gode representanter for Trondheim, sier Solheim.

Trondheims-Ørn
Foto: NRK

Video fra Trøndelag

Om få uker er en ny film som dokumenterer 100 Rosenborg -år klar
Fjellklatreren Adam Ondras suksess i Hanshelleren har gitt Flatanger omtale langt utenfor Norges grenser.
Sverre Magnus Selbach fikk oppfylt fiskedrømmen da han fikk en 1,8 meter lang svartskate på kroken i Trondheimsfjorden.