Hopp til innhold

Opplevde terroren på nært hold

NRK-journalisten Johannes Børstad og hans kjæreste opplevde terroren i Nice torsdag kveld på nært hold. De to var bare 300 meter unna dramaet som så langt har kostet over 80 mennesker livet.

Johannes Børstad og Marianne Opdal

Johannes Børstad og kjæresten Marianne Opdal på hotellrommet sitt i Nice dagen etter terrorangrepet.

Foto: Privat

Børstad og kjæresten Marianne Opdal fra Namsos er på ferie i Nice, og var ute og spiste middag på Frankrikes nasjonaldag i går.

– Hørte smell

– Rundt klokka 2215 tok vi en taxi tilbake til hotellet vårt. Da vi gikk ut av taxien hørte vi fyrverkeriet fra feiringen noen hundre meter borte, men da vi var inne på hotellet hørte vi et kraftig smell. Vi trodde først det var fyrverkeri, men forstod raskt at det var noe annet som hadde skjedd, forteller Børstad.

De to var da på hotellet bare 300 meter unna der en mann kjørte en lastebil inn i den store folkemengden. Han skjøt rundt seg mot folk, og ble senere skutt av politiet. Så langt er over 80 døde og mange er hardt skadde.

– I sjokk

– Inne på hotellet var det skadde og mange hadde opplevd terroren på nært hold, og sett det som skjedde. Vi møtte traumatiserte mennesker, og mennesker i sjokk. De hadde opplevd forferdelige scener, forteller Johannes Børstad.

De to trønderne fikk lite søvn i natt, og vil nå avslutte ferien i Nice.

– Det sies at terroren ikke skal få påvirke deg, men sånn føler jeg det ikke nå. Terroren fungerer dessverre, og det er hardt å innrømme det. Man har ikke lyst til å være på ferie lenger, og vi vil ikke være på plassen her lenger. Akkurat nå føles det eneste rette å reise hjem til Trøndelag igjen, forteller Johannes Børstad.

NICE

Døde mennesker i gatene i Nice etter terroren som rammet byen torsdag kveld.

Foto: ERIC GAILLARD / Reuters