NRK Meny
Normal

Opplevde at tigger ble brutalt overfalt

TRONDHEIM: Edel Saedi og Laura Figenschou Skjønberg måtte bryte inn da en mann gikk løs på og sparket en tigger i Trondheim sentrum. Politiet ble varslet, men kom aldri.

Laura og Edel

BRØT INN: Edel Saedi (t.v.) og Laura Figenschou Skjønberg opplevde situasjonen som truende og er ikke sikker på at de tør å gjøre det samme igjen.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Forrige fredag var Edel Saedi og Laura Figenschou Skjønberg sammen med en jentegjeng i Trondheim. Rundt halv ti på kvelden så de en mann som begynte å sparke en tigger, rett over gaten.

– Vi sprang over gaten og presset oss mellom han som angrep og tiggeren. Mannen som angrep var utrolig truende og begynte å snakke om hvor skitten tiggeren var, sier Edel Saedi og Laura Figenschou Skjønberg til NRK.

Ga seg ikke

Laura

TRUENDE: Situasjonen var ille og truende, sier Laura Figenschou Skjønberg.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Mannen i femtiårene ga seg ikke og mente at den unge tiggeren ikke hadde rett til å sitte på gaten. De 17 år gamle jentene opplevde angriperen som meget truende.

– Han som angrep hadde en ganske rasistisk væremåte og mente han hadde rett til å banke opp tiggeren. Selv om vi stilte oss mellom fortsatte mannen og truet oss veldig, forteller jentene.

– Han sa at vi var en skam, fordi vi støttet en så verdiløs person, forteller Edel Saedi.

Politiet kom ikke

Ei av jentene ringte politiet og fortalte om overfallet. Etter en halvtime hadde politiet fortsatt ikke kommet og de ringte igjen, uten at noe skjedde. Mannen som angrep tiggeren hadde heller ikke forlatt stedet.

– Politiet ble varslet og de sa at de kom, men det skjedde ikke. Vi sto i over en time, uten at politiet kom. Mannen som angrep var like i nærheten og vi oppfattet situasjonen som truende, sier jentene.

Neste gang noe liknende skjer er de ikke sikre på at de kommer til å gjøre det samme.

Politiet: – Dette er beklagelig

Torkjell Rendal

BEKLAGER: Torkjel Rendal er seksjonsleder ved vakt og beredskapsseksjonen i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

Torkjel Rendal er seksjonsleder ved vakt og beredskapsseksjonen i Sør-Trøndelag politidistrikt. Han sier at politiet har nulltoleranse for vold.

– Det er tydelig at jentene har vært i en situasjon som de har oppfattet som truende og skremmende. En situasjon hvor en tigger ble sparket av en ukjent person, som i tillegg er aggressiv er absolutt et oppdrag for oss, sier Torkjel Rendal.

– At vi ikke nådde frem i tide og at personen forsvant for oss er beklagelig, men det skjer av og til. Enkelte ganger må vi prioritere, avslutter han.