NRK Meny
Normal

Oppgitt etter uavgjort mot Ordabasy

Kjernens medlemmer fortviler etter at RBK kun klarte uavgjort mot ukjente kasakhstanere torsdag kveld. Nå henger europaligaen i en tynn tråd, mener talsmann, Kenneth Kjeldsnes.

Rosenborg

Kjernen frykter at Rosenborg kan ryke ut av europaligaen allerede i neste kvalifiseringskamp.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Jan Jönsson

Jan Jönsson tror laget på en normal dag ville ha avgjort kampen i andreomgangen.

Foto: Lauten, Daniel Sannum / Scanpix
Mikael Dorsin

Mikael Dorsin mener laget fremdeles har en mulighet til å komme seg videre mot europaligaen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

I kjernen er det nå misnøye etter at Rosenborg spilte uavgjort mot Ordabasy i andre kvalifiseringsrunde i europaligaen i går kveld. Nå frykter fansen at laget kan ryke ut allerede i andre kvalifiseringsrunde av Europe League.

– Spiller vi 0-0 i Kasaksthan, noe som fort kan skje, så er Rosenborg ute allerede etter andre kvalifiseringsrunde, og det mot et alt for dårlig lag, sier Kenneth Kjeldsnes, Kjernens talsmann.

Han ser at det kan bli vanskelig å få laget opp på det nivået det var på under storhetstiden på 1990- og 2000-tallet, men han mener like fullt at laget skal være bedre enn det de nå viser.

– Akkurat nå er jeg mest oppgitt. Jeg klarer ikke å bli sint engang, sier han videre.

– Spillet er for tilfeldig

Kjeldsnes mener at laget fremdeles har de samme problemene som i fjor. Han savner å se at laget vil noe med det de driver med på banen.

– Desverre har denne mangelen på kollektivt angrepsspill vært fremtredende både i fjor og i år. Det som skjer på banen fremstår for tilfeldig.

Han er også nervøs for situasjonen med spillere etter årets sesong.

– For øyeblikket ser det ut som om vi ikke har noen keeper etter denne sesongen, Strandberg spiller med en ryggskade og vi har solgt Jim Larsen. Flere spillere nekter å skrive ny kontrakt og fremtiden til både Iversen og Prica er usikker, sier han noe oppgitt.

Alt i alt mener Kjeldsnes at det er mye som må på plass før Rosenborg har et lag som kan vinne eliteserien.

– Vi blir nervøse når de reduserer

– Det er et veldig svakt resultat, og det er veldig svake prestasjoner. Jeg har ikke sett oss slå bort pasninger på denne måten tidligere, sier Jan Jönsson, trener i Rosenborg.

Han har ikke mye positivt å si om kampen mot kasakhstanske Ordabasy, som endte 2-2 torsdag kveld.

Etter å ha gått til pause med en tomålsledelse trodde Jönsson at de hadde muligheten til å avgjøre det hele med et tredje mål. I stedet svingte det den andre veien.

– Det virker som om vi blir nervøse når de reduserer. Vi jager et tredje mål, men klarer ikke å holde tett bakover, og de får utlignet på slutten.

3-3 eller seier er eneste mulighet

Mikael Dorsin, Rosenborgs kaptein, er også enig i at prestasjonene på banen burde vært bedre, men han er optimist foran returoppgjøret.

– Vi må enten vinne eller spille 3-3, så det finnes en mulighet. Vi har ikke verdens beste utgangspunkt, men jeg tror vi kan vinne returkampen, sier Dorsin.

– Med normal standard burde vi ha avgjort kampen i andre omgang, så jeg tror vi har gode sjanser til å ta returkampen, mener Jönsson.