NRK Meny
Normal

Oppfordrer til snøscooteropprør i kirka

Menighetsrådet i Tydal går hardt ut mot Kirkerådet etter at de gikk inn for at regjeringa bør si nei til å endre forskriften om motorferdsel i utmark.

Snøscooter

Regjeringa ønsker å gjøre det lettere å kjøre snøscooter i naturen her til lands.

Foto: Erik Kirkvold

– Vi kan ikke sitte stille og se på at dette blir levert fra kirka. Vi har medlemmer i Den norske kirke som truer med å melde seg ut som følge av dette standpunktet, sier leder i Tydal menighetsråd, Jens Arne Kvello til Nea radio.

Regjeringa har i disse dager et forslag om en endring motorferdselsloven, hvor de vil gjøre det lettere med fornøyelseskjøring med snøscooter som en del av utmarksnæringa, ute på høring.

Kirka er i utgangspunktet ikke invitert til å mene noe om saken, men har likevel kommet med en uttalelse i egen regi.

På bakgrunn av sitt engasjement i miljøkampen og vern av skaperverket har de sendt inn en uttalelse hvor de går imot en endring av forskrifta.

Soloutspill

Dette har fått folk i Tydal i Sør-Trøndelag til å reagere. I fjellkommunen er det populært med snøscooter og kommunen har allerede etablert løyper hvor det er tillat med kjøring.

Det er en ordning lederen av menighetsrådet mener fungerer godt.

– Jeg tror dette er et soloutspill. Det er personer som er sterke innad i rådet som har kjørt igjennom dette og da er det ikke enkelt for andre å si imot, sier Kvello.

Han tror ikke rådet har nok kunnskap om hvordan dagens ordning med snøscooterkjøring fungerer.

– Det går ikke på skaperverket om man får til en ordning på noe som fungerer her i Tydal og som flere kommuner kan ha nytte av. Det selges mange scootere i Norge i dag og resultatet er at det kjøres mye ulovlig over alt. Vi vil ha kjøringa inn i mer ordna former, sier Kvello.

Oppfordrer til kamp

Kvello håper nå menighetsråd i andre kommuner hvor snøscooter er populært også vil kaste seg på i kampen om å få Kirkerådet til å trekke tilbake uttalelsen.

– Jeg regner med at noen av de andre berørte kommunene henger seg på dette og presser litt på i denne saken, sier Kvello.