NRK Meny
Normal

Oppdalinger vant VM i rafting

VM i rafting pågår i Indonesia, og fredag sto den norske jubelen i taket.

Raftingdamene

Raftingdamene jubler for VM-seieren.

Foto: Garrick Cameron

Norge er representert med èn båt og seks padlere i årets VM. Båten stiller i klassen Master Ladies, der kvinner fra 40 år og oppover deltar.

Gerd Mette Drabløs og Katrine Granviken som begge bosatt i Oppdal, er med på det norske laget. Fredag ble de verdensmestere.

Spennende finale

Ifølge lokalavisa OPP var det en spennende finale mot New Zealand, der altså de norske damene kom først i mål.

Norges deltagere i Rafting-VM

Det norske laget bestod foruten Katrine Granviken og Gerd Mette Drabløs, av Ine Skjørten Wilson, Sølvi Marie Fjeldstad, Helena Elisabeth Löf Bergan og Ella-Camlilla Dahle.

Foto: Fredrik Fjeldstad

– Der gikk vi hardt ut og gikk forbi etter en kamp side om side. Vi holdt unna og kunne padle først over mållinjen, forteller Gerd Mette Drabløs til OPP.

Råskap og vilje

Rafting-VM arrangeres på Citarik River i Sukabumi i Indonesia,. Elva anses for å være krevende, og i følge Drabløs vant Norge på ren vilje.

– Vi vant på råskap og vilje idag. Hele laget jobbet sammen og ga 100 prosent. Vi er veldig fornøyde, med masse gode tilbakemeldinger fra publikum, deltakere og konkurrenter. I dag soler vi oss i gullglansen. Det er ikke hver dag man kan kalle seg verdensmester. Men i dag er en slik dag, uttrykker den nybakte verdensmesteren til lokalavisa i Oppdal.

Det norske VM-laget skal lørdag konkurrere i slalåm.