Ønsker Trine Skei Grande som ny kunnskapsminister

Han var for ikke så lenge siden skeptisk til samarbeid med de blå, som så mange andre i Venstre. Nå er Venstres stortingsrepresentant Jon Gunnes langt mer optimistisk.

Jon Gunnes

– Vi har fått et veldig godt regjeringsdokument. Jeg ser ei rausere og ei grønnere regjering nå, sier den trønderske stortingsrepresentanten Jon Gunnes (V).

Foto: Jon Gunnes / NRK

– Dette er en god dag, jeg synes vi har fått et veldig godt regjeringsdokument å ta stilling til i Venstres stortingsgruppe.

Jon Gunnes fra Trondheim ble valgt inn på Stortinget i fjor høst. Han synes det er kult at regjeringa nå kalles blågrønn. At han har skiftet mening om samarbeid med de blå, skyldes at en stor dose Venstre-politikk kan bli realisert, slik det nå ser ut.

– Regjeringas politikk blir rausere, den blir grønnere og heller mer mot sentrumspolitikk, slår Gunnes fast.

Venstre sier ja til å gå i regjering

– Blir neppe spurt nå

– I hvilken statsrådspost ser du størst gevinst for ditt parti?

– Innen skolepolitikk har vi et stort engasjement, gjennom vår leder Trine Skei Grande. Der ligger nok det største håpet nå, at Trine tar over som kunnskapsminister.

Jon Gunnes venter selv ingen telefon fra Statsministerens kontor.

– Nei, den tror jeg ikke kommer nå. Jeg antar man velger å satse på folk med lang fartstid på Stortinget, jeg har kun tre måneder. Men det hadde definitivt vært moro å rykke opp til "Champions League" – det er jo en politikers drøm.

Les også: Frp ønsker ikke samarbeid for enhver pris

Skapte uro og splittelse

Ønsket om et regjeringssamarbeid i fjor høst, gjorde mange Venstre-folk dystre. Enkelte mente til og med det var på tide å ta sin hatt og gå. Jon Gunnes mener imidlertid at prosessen inn mot jul ble god, og at det er grunn til å glede seg over nye politiske muligheter.

– Nå er det bare tida framover som vil vise om vi lykkes med å realisere politikken vår, slik at velgerne våre beholder trua på oss, sier Jon Gunnes.