NRK Meny
Normal

Ønsker seg Eriksson i regjering

Fylkesleder Einar Almaas i Fremskrittspartiet i Nord-Trøndelag vil ha Robert Eriksson med i den nye regjeringen.

Robert Eriksson

Fremskrittspartiet i Nord-Trøndelag mener Robert Eriksson må få plass i den nye regjeringen.

Foto: Reynir Johannesson / Frp

Einar Almaas

Einar Almaas er lettet over at Fremskrittspartiet endelig er i regjering.

Foto: Privat

Almaas var en glad mann da det ble klart at partiet hans endelig har kommet i regjeringsposisjon. – Dette har jeg ventet på i flere år. Det var en skikkelig lettelse at regjeringssonderingene førte fram, sier Almaas til NRK etter lange møter i Oslo i dag.

Venstre og KrF utenfor

I kveld ble det altså klart at Fremskrittspartiet og Høyre danner regjering alene , med Venstre og Kristelig Folkeparti som støttespillere i Stortinget. Det er også klart at Erna Solberg blir ny statsminister.

– Vi som fylkesledere er jo blitt orientert underveis i regjeringsforhandlingene, men likevel er det en lettelse når det endelig er klart, sier han.

Blant sakene Fremskrittspartiet nå har fått gjennomslag for er å utrede og iverksette lovfestede rettigheter i eldreomsorgen, satsing på veibygging og innstramming i asylpolitikken.

– Jeg tror vi kan vente oss mer veg for pengene i årene som kommer, men vi kommer dessverre ikke utenom bompenger. I alle fall er det ikke mulig å stoppe prosjekter som allerede er vedtatt, sier Almaas.

Frykter ikke SV-skjebne

Han frykter ikke at Fremskrittspartiet må inngå så mange kompromisser i regjering at de vil miste oppslutning, slik som SV har fått erfare etter åtte år i regjering med Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

– Nei, jeg er ikke redd for det. Vi skal få gjennomslag for vår politikk. Det er jeg ganske sikker på med det grunnlaget som nå er skapt. Men ytterligere detaljer må vi komme tilbake til etter at regjeringsforhandlingene har startet, sier fylkeslederen for Frp i Nord-Trøndelag.

Einar Almaas vil ikke si noe om hvor mange statsråder Fremskrittspartiet nå vil kreve, men han har allerede en kandidat klar.

– Jeg mener Robert Eriksson må inn i regjeringen. Men ellers har jeg ikke så mange kandidater akkurat nå, sier han.

Video fra Trøndelag

Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
I over 80 år har Hugos tivoli fra Levanger holdt på. I sommer har en 25-åring overtatt som leder i familiebedriften.