Hopp til innhold

Ønsker ny Storåsfestival

Storåsfestivalen er konkurs, men krefter i Meldal ønsker allerede gjenreise festivalen.

Storåsfestivalen 2009
Foto: Håvard Berge

Årets festival gikk med 2,2 millioner kroner i underskudd og ledelsen har ikke klart å skaffe nok kapital til å redde festivalen.

Styret har derfor bestemt seg for å legge ned driftsselskapet Mysterier AS, skriver festivalen på sin egen hjemmeside.

Les også: Storåsfestivalen slås konkurs

Satte Meldal på kartet

Storåsfestivalen har siden oppstarten i 2004 bidratt til å gi næringslivet i Meldal 20 millioner kroner mer i omsetning. I tillegg har festivalen bidratt til å sette Storås og Meldal på kartet. Derfor ønsker krefter i dalfører å gjenreise festivalen.

- Det er veldig trist at en så stor festival skal opphøre. Det har vært et veldig engasjement i bygda for festivalen. Nå må vi sette oss ned og se på veien videre. Vi må se på muligheten til å gjenreise festivalen på en eller annen måte, sier leder i Storås utvikling, Gunnar Sørløkk.

Sørløkk var en av Sveinung Sundlis nærmeste medspillere da han i 2004 fikk festivalen på beina.

- Jeg tror at viss vi samler oss og ser på hva festivalen har tilført hele Meldal så tror jeg at det er muligheter til å få til noe. Men dette må vi vurdere nøye først. Det har tross alt vært stygge tall de to siste åra og det går ikke an å drive en så stor festival med underskudd, sier Sørløkk.

Les også: 2,4 millioner i underskudd

Mer folkelig

Storåsfestivalen fikk i år mye skryt for de endringene som var gjort i forhold til i fjor. Hovedscenen ble blant annet flyttet bort fra fotballbanen og inn i skogen. I tillegg ble en større del av handleområdet også satt opp mellom trærne. Men selv med disse forandringene ble det solgt 1400 festivalpass for lite til å gå i balanse.

- Jeg har mine tanker om hva vi må gjøre for å gjenreise Storåsfestivalen. Først og fremst tror jeg vi må få på plass en mer folkelig festival, sier Sørløkk.

Sparebanken Meldal er positive til å stille opp som sponsor dersom det blir en ny Storåsfestival til neste år. Det sier banksjef Odd Bjørnli til NRK.