NRK Meny
Normal

Ønsker ikke gransking

Styret i Enova ønsker ingen gransking av ansattes påstander om mobbing.

Anne Guri Selnæs

Hovedtillitsvalgt Anne Guri Selnæs i Enova ønsker en gransking av mobbepåstandene.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Denne uka fortalte den tidligere økonomidirektøren i Enova, Anne Merethe Kristiansen, at hun har blitt mobbet, trakassert og frosset ut. Nå først etter at hun stod fram, har styret i selskapet tatt mobbesaken alvorlig. Det er fordi de ville ha konkrete navn bak mobbepåstandene, før de ville sette i gang tiltak.

- Styret har hele tiden ønsket en konkretisering av påstandene knyttet til mobbing. Ingen ansatte har til nå lagt frem en sak for styret. Vi ser nå at en ansatt har stått frem med en historie gjennom mediene. Det har medført at vi nå har fått en konkret sak å forholde oss til. Styret tar denne saken alvorlig og vil følge opp saken, skriver Eimund Nygaard, nestleder i styret i en pressemelding.

Vil møte de ansatte

Nygaard forteller til NRK at de nå har bedt om et møte med de ansattes representanter i neste uke.

- Vi ønsker en dialog med de ansatte direkte og ikke gjennom pressen, sier han.

De første påstandene om mobbing kom fram i fjor høst, og i november trakk tidligere direktør Eli Arnstad seg. Styret krevde dokumentasjon for at det har foregått mobbing, og de ansattes representanter engasjerte advokat til å undersøke saken. Det ville ikke styret betale for, dermed har de gjort det for egen regning, og sendt det de har funnet ut til styret tidligere denne uka.

Men ønsker ikke gransking

De ansatte har vært klare på at de ønsker en gransking av påstandene om mobbing på arbeidsplassen. Nå håper de at styret vil ta initativ til å sette det i gang. Nygaard sier at medlemmene i styret er åpne for å høre på de ansatte.

- Nå skal vi ha et møte med de ansatte, og så må vi finne ut hva som er mest hensiktsmessig å gjøre. Styret vil først og fremst se framover, men vi vil også sørge for at ting kommer på bordet, av det som måtte ha skjedd. Det vil vi gjerne få til gjennom dialog.

Men noen gransking ønsker han ikke.

- Jeg synes gransking høres veldig negativt ut. Nå er det slik at den personen som er beskyldt for mobbing, og har fått fortalt sin historie, er ute av Enova, og det burde danne et godt grunnlag for vårt arbeid videre.

Video fra Trøndelag

Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Promo folkemøte fra Kimen på Stjørdal