NRK Meny
Normal

Ønsker høyhastighetsbane til Oslo

Selskapet Norsk Bane ber fylkeskommunene om støtte til å bygge høyhastighetsbane mellom Trondheim og Oslo, men fylkeskommunene er svært skeptiske til ideen.

Selskapet Norsk Bane vil bygge en ny toglinje mellom Trondheim og Oslo. Nå ber de to trønderske fylkeskommunene om støtte for å få på plass en slik høyhastighetsbane, som gjør at turen kun vil ta to og en halv time.

Men Fylkesordfører i Sør-Trøndelag Fylkeskommune, Tore Sandvik vil ikke bidra med penger til Norsk Bane.

- Dette er dessverre urealistisk, sier Sandvik. Han mener at det er viktigere å ruste opp den eksisterende jernbanen. Og han får støtte fra Susanne Brattli i Nord-Trøndelag Fylkeskommune.

- Jeg er i utgangspunktet interessert, men ikke for enhver pris, sier Brattli.

- Verdt å satse på

Norsk Bane trenger mye penger for å gjennomføre undersøkelsene som kreves for å bygge en slik bane. Og til tross for manglende støtte fra fylkeskommunene, mener daglig leder i Norsk Bane,Jørg Westermann, at en høyhastighetsbane er verdt å satse på.

- Vi har stor fly,- trailer og personbiltrafikk på strekningen mellom Trondheim til Oslo. Inntektene kan bli store dersom vi får i gang et konkurransedyktig tilbud.

Selv om Norsk Bane ikke får med seg fylkeskommunene håper de at det kan bli høyhastighetsbane i framtiden. Men for Fylkesordfører Sandvik er det viktigere å gjøre dagens jernbane bedre.

- Vi jobber hele tiden med å ruste opp jernbanen, viktigst er det å ruste opp skinnene slik at man kan kjøre fortere på banen vi har i dag.

 

Video fra Trøndelag

Sammen med bestefar og Tynset-torader´n