Hopp til innhold

Omdømmet faller for Rema 1000

Remas omdømme har falt med 32 prosent fra i fjor til i år. Det er et rekordstort fall ifølge Kantar TNS som gjennomfører en årlige omdømmeundersøkelse.

Ole Robert Reitan og Lars Kristian Lindberg i Rema 1000

Rema samler alle de 550 kjøpmennene sine til møte på Gardermoen 4. januar. Kundeprogrammet Æ ble presentert av Rema-sjef Ole Robert Reitan og innkjøpsdirektør Lars Kristian Lindberg i Rema 1000.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Rema 1000 setter ny rekord, jeg finner ingen hvis omdømme har falt like mye på bare ett år, sier Jonny Nordøy, bedriftsrådgiver i Kantar TNS til E24.

Dagligvarekjeden plasserer seg på 67. plass av alle de 70 virksomhetene som er kartlagt i årets undersøkelse.

– Dette er ikke overraskende i lys av de siste månedenes støy rundt Rema 1000, men resultatet er en tydelig tilbakemelding fra publikum som vi tar på alvor, sier Rebecca Ophus, kommunikasjonsrådgiver i Rema 1000.

Kantar TNS har gjennomført omdømmeundersøkelser blant ledende virksomheter i Norge siden 2008.

Bestevennstrategi

Nordøy mener det er Remas bestevennstrategi som har ført til omdømmefallet. Det har vært mange reaksjoner fra publikum og mye negativ omtale i media.

I bestevennstrategien er poenget å redusere tallet på merkevarer i butikken og sikre lange og eksklusive avtaler med færre leverandører og gi disse leverandørene flere varer godt plassert i butikkene.

Det førte til utestengelse av flere populære merkevarer, blant dem Mack bryggeri som senere ble tatt inn igjen.

Reitan stadfestar milliontap på øl-krangel

Æ-appen

Dagligvareekspert Odd Gisholt ved Handelshøyskolen BI peker også på bestevennstrategien, men mener i tillegg at Æ-appen har spilt en negativ rolle.

– Rema hadde håpet å få flere kunder med Æ-appen, men så skjedde det motsatte. Kiwi og Extra svarte med å tilby egne rabatter på lignende produkter. Dermed er det ikke bare omdømmet, men også markedsandelen til Rema som går tilbake, sier Gisholt, til E24.

Vinneren i Kantar TNS sin omdømmeundersøkelse er Vinmonopolet. De har seiret fem år på rad.

Også en undersøkelse fra kommunikasjonsbyrået Apeland viser at omdømmet til Rema faller. Her får lanseringa av Æ-appen mye av skylda. Her var omdømmefallet 7,3 poeng fra i fjor.

Siste fra Trøndelag

Grete Thobroe, Midtnytt

Kveldens Midtnytt er ved Grete Thobroe

Kveldens Midtnytt er ved Grete Thobroe