NRK Meny
Normal

Om Historiske Trondheim

Det startet med fem reportasjer om Nidarosdomen, nå har serien passert 300 innslag. Her på nettsidene vil du kunne høre et utvalg av innslagene om igjen.

Historiske Trondheim
Foto: Montasje / NRK

Her tar Trine Søraa og Tom Erik Sørensen deg med på en vandretur i Trondheim. Underveis vil du møte på kjente og ukjente trondheimsnavn, alle med det til felles at de har gjort Trondheim til den byen den er i dag.

Visste du foreksempel at linjeakevitten har sin opprinnelse i Trondheim? Eller at Bakklandet ikke ble en del av Trondheim før 1845, og at man derfor kunne dra over elva for å drive avgiftsfri handel? Kanskje er det nytt for deg at den originale Lykkens portal endte opp som skjærefjøler? Eller at østre fortau over Elgeseter bru er forbeholdt studenter og at Nidarosdomens rosevindu er finansiert av strikkepinner?

Se Historiske Trondheim.

Historiske Trondheim i bokform
Foto: Jon-Annar Fordal / NRK

Radioserien har også resultert i bokutgivelser, og hele tre bøker er gitt ut. I bøkene finnes det QR-koder som igjen lenker til disse nettsidene, slik at man kan høre innslagene. Vi har også laget et kart, der du kan se hvor i byen de ulike reportasjene er laget.