Hopp til innhold

Ole Paus refser politikerne

En konfronterende og uredd Ole Paus tar et oppgjør med egoistiske politikere i ti nyskrevne sanger. I kveld fremføres de i Borggården i Trondheim.

Ole Paus

GLEDER SEG: Ole Paus er spent på å fremføre de nyskrevne sangene under Olavsfestdagene i Trondheim.

Foto: Kjetil Nesgård/NRK

Ole Paus var tirsdagens gjest i NRK Trøndelag, hvor han fortalte hvor egoistisk han mener de norske politikerne er.

– Jeg synes det er så mye rart som skjer i et land, og jeg synes dette landet er så fint, men det er en del politikere som kanskje ikke er så opptatt av menneskenes hverdag som de skulle vært. De virker som de er mer ute etter å sole sitt eget liv enn å bidra til å skape et godt liv for andre.

Gleder seg til å fremføre sangene

Olavsfestdagene utfordret Ole Paus til å holde en konsert om årets festivaltema «Mammon», som handler om penger, grådighet, begjær og makt. Sangene skal han, med hjelp fra TrondheimSolistene, fremføre i Borggården i Trondheim.

– Det er en ren konsert som jeg gleder meg til og er veldig spent på. Det er nye sanger alt sammen. Jeg fikk et oppdrag av Olavsfestdagene å lage en konsert bygget på Mammon-begrepet, og det er en veldig spennende oppgave. Du kommer innom politikk og mye annet, for Mammon er en veldig sterk kraft i det norske samfunnet, sier Paus.

Ole Paus spiller under åpningen av Olavfestdagene

TRIVES GODT: Paus bodde tidligere i Trondheim, og mener selv han har et hjerte for byen.

Foto: Odd Rune Wolden / NRK

Kritiserer militærmakten

Siden artisten kom med albumet «Avslutningen» i 2013 har det vært lite å høre fra artisten, men nå har han kommet med en sterk samling av sanger. Selv mener han at disse sangene er karrierens viktigste.

– De beste og viktigste sangene jeg har skrevet, sier han selv om det eksklusive verket han har laget på oppdrag fra Olavsfestdagene.

Åpnet festivalen med krass kritikk

Paus hadde urpremiere på låten «Bon Voyage» under åpningen av Olavsfestdagene, som er en låt som kritiserer Norges bruk av militærmakt. Under konserten i Borggården vil publikum få høre resten av sangene.

Visesangeren ønsker å uttrykke seg og formidle problemene han observerer når det kommer til «Mammon».

– Jeg er født slik, jeg føler et ansvar for det jeg ser rett og slett. Jeg er vel bare slik og det er ikke noe å gjøre med. Men jeg går ikke rundt og synes alt mulig hele tiden, jeg er en fredelig mann, avslutter artisten.

Ole Paus med låten "Bon Voyage" som kritiserer den norske involveringen i krigsområder.