Olavsfestdagene skuffet over NSB

Olavsfestdagene vil ha bedre togtilbud til neste års festival.

Tog
Foto: Ole Johan Ramfjord / NRK

Med rundt 45.000 solgte billetter, i tillegg til gratisarrangementene, er det mange som skal inn og ut av Trondheim. Under årets festival kjørte NSB sommerruter, og lørdag kveld var det over fire timer mellom de to siste avgangene fra Trondheim og nordover.

Ønsker flere avganger

Markedsansvarlig Erling Plinga Johansen vil ha et bedre togtilbud til festivalen neste år.

- Vi må jo være sikre på at folk får mulighet til å komme til og fra Trondheim i den tida Olavsfestdagene varer, sier han.

- Mer enn godt nok

Trønderbanens siste nordgående avgang fra Trondheim på lørdager går allerede kl. 19.10. Deretter er eneste tilbud nattoget, som går over fire timer senere.

- Det er mer enn godt nok, og jeg ser ingen grunn til at NSB skal ta initiativ til hyppigere avgangersier, sier strekningsleder på Trønderbanen, Børge Nilsen.

Arrangørene må bidra

Det betyr at det kan bli opp til store arrangører å få et bedre tilbud neste sommer.

- Vi vil i god tid før neste års arrangement ta kontakt med NSB og andre transportselskaper slik at vi kan få folk inn og ut av byen, sier Erling Plinga Johansen.

Han mener arrangørene må kunne bidra med en minstegaranti for antall passasjerer, slik at kostnadene med å sette opp ekstra transport ikke blir en belastning for transportselskapene.

Madrugada-konsert - Olavsfestdagene
Foto: Hans H. Bjørstad