Hopp til innhold

Olavsfestdagene feirer Otto Nielsen

Det er 100 år siden Otto Nielsen ble født. Det skal markeres under Olavsfestdagene.

Otto Nielsen
Foto: Nedrås, Knut / SCANPIX

Den folkekjære låtskriveren, visesangeren og radiopersonligheten ble født i Trondheim 19. Juni 1909.

- 100-årsjubileet for hans fødsel er en fin anledning til å løfte han fram og vise hvor gode viser og tekster han skrev, sier Randi Wencke Haugen i Olavsfestdagene.

- Hans tekster og viser er så enkle at de berører noe fundamentalt inne i oss mennesker. Dette tror jeg snakker til alle slags mennesker uavhengig av alder og nasjonalitet. Så når vi gjør dette på en ny og spennende måte så tror jeg dette vil gi noen og enhver en overraskelse over hvem Otto Nielsen var, sier Haugen.

Hylles av kjente musikere


På et av Trondheims mest kjente landemerker, Gamle bybro, står gitaristen og arrangøren Tom S Lund, med gitar, nynnende på en av Otto Nielsens kjente sanger, Hannhond i Band. Det er han som har fått jobben med å grave frem perler fra Otto Nielsens mangfoldige sangskatter.

- Jeg har fått med meg et solid lag med folk. Jeg har troen på Kjersti Huke som har flyttet jeg-personen, Otto Nielsen, inn til en kvinnelig nåtidstjerne i 30-årene.

- Revy Otto-Nielsen bør også komme fram. Viggo Sandvik, fra Vasselina Bilopphøggers, kommer som gjest. I tillegg kommer også Henning Sommerro.

Lund tror prosjektet med tekster og melodier av Otto Nielsen kan ende på plate, som det gjorde med Prøysen på spansk og Vidar Sandbecks "Gull fra grønne skoger”

- Dette er absolutt stoff til ei plate. Prøysen på spansk har jo for eksempel vært en storselger. Så hvorfor ikke Otto Nielsen? avslutter Lund.

Siste fra Trøndelag