NRK Meny
Normal

Olavsfestdagene berget?

Framtiden ser lys ut for Olavsfestdagene etter godt billettsalg under årets festival.

Festivaldirektør Randi Wenche Haugen og biskop Tor Singsaas
Foto: Andreas Skeide / NRK

Framtiden til Olavsfestdagene i Trondheim kan være reddet. Årets festival ble avsluttet i går. Godt billettsalg gir grunn til optimisme, og ledelsen tror det nødvendige overskuddet er sikret. Det ble solgt omlag 34 000 billetter i år, 1 500 flere enn ledelsen har budsjettert med.

Vender blikket mot 2010

Festivaldirektør Randi Wenche Haugen er godt fornøyd med det gode billettsalget, og ikke minst de gode tilbakemeldingene fra publikum.

– Det har vært en enorm positivitet rundt årets festival. Folk virker glade og takknemlige over at vi har denne festivalen. Med det gode billettsalget ligger vi an til å gå med overskudd, sier Haugen.

Festivaldirektøren understreker at de ikke har full oversikt over sluttallene for årets festival.

– Vi skal ta en grundig evaluering av årets festival. Jeg vil vende blikket mot 2010, men først trenger jeg å hvile ut litt, sier Haugen.

– Stor opplevelse

– Dette er min første Olsok som biskop, og det har vært en stor opplevelse. Vi er usigelig heldige som har en kirke som Nidarosdomen, og en formidabel Olsok-feiring som mange er involvert i, sier biskop Tor Singsaas.

Det har vært festivalledelsens mål å styrke det kirkelige preget i Olavsfestdagene, et mål biskop Tor Singsaas mener de har nådd.

– Kirka har kommet veldig sterkt inn denne gangen. Nidarosdomen har gått fra å være en arena til å bli selve kraftsenteret i festivalen, avlsutter Singsaas.