Hopp til innhold

Ola Borten Moe: – Jeg vil gjerne komme med en oppriktig beklagelse til Navarsete

Senterpartiets Ola Borten Moe gjentar at han ikke har noe med den grove meldingen til Liv Signe Navarsete å gjøre. Han sier han har bidratt med det han vet og tror i saken.

Ola Borten Moe

Ola Borten Moe sier han har bidratt med det han vet og tror til generalsekretær Knut M. Olsen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Etter at politiet bestemte seg for å ikke etterforske saken som omhandler den grove meldingen som ble sendt til Liv Signe Navarsete, gikk Ola Borten Moe ut på sin egen Facebook-side. Der gjentar han at han har bidratt med alt han vet.

Nå håper han partiet er i stand til å legge «den ulykksalige» saken bak seg:

– Det har vært krevende uker for partiet, Liv Signe Navarsete og alle som var med på turen. På vegne av alle som var på tur, vil jeg gjerne komme med en oppriktig beklagelse ovenfor Liv Signe Navarsete. Ingen skal få en slik melding.

Moe var selv på festen der meldingen blei sendt, men har hele tiden nektet for at det var han som gjorde det. Han har midlertidig trukket seg tilbake fra vervet.

– For egen del har jeg ingenting med meldingen å gjøre, det var ikke en kollektiv handling og det er ingen som dekker over for andre. Jeg har tvert imot bidratt med det jeg vet og tror til generalsekretær Knut M. Olsen. Alle spekulasjoner, beskyldninger og antakelser om noe annet har gitt ikke bare meg og de andre som var på tur, men også våre familier, en tung tid. Jeg håper vi sammen skal være i stand til å legge denne ulykksalige saken bak oss og få fokuset over på Senterpartiets politikk, skriver Borten Moe i et Facebook-innlegg.

Truet med politiet

Sp anmeldte 26. april den omdiskuterte meldingen, som ble sendt til Navarsete fra hytteturen der flere sentrale mannlige medlemmer av partiet deltok i februar 2016.

Selve anmeldelsen var formulert som et «mulig straffbart forhold» som gjelder «elektronisk melding med obskønt og trakasserende innhold». Politiet sier meldingen kan være omfattet av to paragrafer i straffeloven, hver med en strafferamme på henholdsvis ett og to år. For den ene av paragrafene ville forholdet ikke være foreldet.

Partileder Trygve Slagsvold Vedum truet med å gå til politiet med saken, hvis ikke den eller de som sto bak meldingen til Navarsete, meldte seg innen torsdag i forrige uke. Da fristen gikk ut og ingen hadde meldt seg, hadde ikke partiet noe annet valg enn å gjøre alvor av trusselen.

Alle nekter

Meldingen ble sendt til Navarsetes meldingsinnboks på Facebook. Den ble sendt fra telefonen til tidligere statssekretær Morten Søberg, som var på hyttetur med ni andre menn, blant annet Ola Borten Moe og flere av hans allierte.

Søberg er utenfor mistanke, ifølge Navarsete. Alle de andre benekter at det var de som sendte meldingen, og samtlige avviser å ha kunnskap om hvem som gjorde det.

Søberg vurderer selv om han skal anmelde bruken av hans telefon den aktuelle natten som mulig identitetstyveri. Så langt har han ønsket å avvente før han tar en beslutning, men slik saken ligger nå, kan det tenkes at politiets befatning med sexmeldingen ikke er helt ferdig.

Beslutningen om å legge bort saken kan påklages til statsadvokaten.

– Vi mener vi har tatt en riktig avgjørelse, sier påtaleansvarlig Iden.