Hopp til innhold

Øl-skadelig bakterie funnet på E.C. Dahls

E. C. Dahls bryggeri holder tilbake en en rekke serier med øl etter at en bakterie som ødelegger ølets kvalitet og smak er oppdaget på bryggeriet.

Øltanker ved E.C. Dahls

EC Dahls vaskes nå ned og undersøkes grundig etter at en bakterie som ødelegger ølet er funnet i noen partier.

Foto: Malin Sveinsdotter Lystad / NRK

Ifølge E. C. Dahls er det Dahls pils på fat som skal være rammet av bakterien, Lactobacillus. Derfor blir både øl på flaske og på fat som skal leveres til restauranter holdt tilbake.

– Foreløpig har vi kun registrert usmak på noe Dahls pils tappet på 30-liters fat for restauranter og puber. Disse er fjernet og erstattet med friskt øl, sier daglig leder ved E. C. Dahls, Erik Norgård, til Adresseavisen.

Ikke farlig å drikke

Han forklarer at bakterien kan gjøre ølet grått og uklart, og at det kan få en suraktig smak.

– Men jeg vil understreke at dette er totalt ufarlig, sier Norgård.

Bakterien er en melkesyrebakterie som finnes i yoghurt og surdeig, men det hører ikke hjemme i øl, ifølge Norgård. Derfor blir hele bryggeriet nå undersøkt og nedvasket for å finne ut av hvor den kommer fra.

Kan ramme stort

Nå venter bryggeriet på analysesvar som de håper at kan friskmelde det ølet som er igjen.

– I verste fall rammer dette en til to ukers produksjon. I beste fall er det kun enkelte serier, forklarer Nordgård til avisen.

Hvis det viser seg at bakterieutbruddet har rammet en større produksjon, har Rignes lovet å stille med erstatninger, og eventuelt produsere noen av ølvariantene mens produksjonen ved E. C. Dahls er nede.