OL-mester Rodal skal gjøre RBK hurtigere

OL-legenden, Vebjørn Rodal, er hentet inn av Rosenborg for å gjøre spillerne raskere og mer eksplosive inn mot et mulig Champions League-spill neste år.

Rodal

OL-gullvinneren, Vebjørn Rodal, hjelpe Rosenborgspillerne med å komme seg til Champions League.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Fra januar og frem til sommeren 2017 blir Vebjørn Rodal en del av Rosenborgs trenerteam. Planen er at han skal hjelpe laget med å bli hurtigere og dermed øke sjansene for å kunne hevde seg i mesterligaen.

– Jeg skal jobbe med hurtighet, akselerasjon og respons. Evalueringen som er gjort etter denne sesongen viser at det er en del å gå på internasjonalt når det gjelder eksplosivitet, og det skal vi prøve å finne en måte å komme videre med, sier Rodal til RBK.no.

– Har sprengt grenser

Stig Inge Bjørnebye

Sportslig leder i Rosenborg, Stig Inge Bjørnebye, mener at Vebjørn Rodal kan hjelpe spillerne både fysisk og psykisk.

Foto: Anne Heidi Røstad / NRK

Trenerteamet i Rosenborg ser frem til samarbeidet med Rodal. Sportslig leder, Stig Inge Bjørnebye forteller at bestillingen ikke bare går på fysisk trening, men også det psykiske.

– Vi er nysgjerrige på hvordan vi skal bli hurtigere og mer eksplosive. Vi vil utfordre oss selv på en annen tilnærming til trening. Han har relativt interessante ting å vise til når det gjelder mentalitet, profesjonalitet og råskap. Han har sprengt noen grenser i sin tid, sier Bjørnebye til NRK.

Komplisert å være rask

Rosenborg er et av landets best trente fotballag. Men det holder ikke, mener lederen.

– Det har skjedd noe i internasjonal fotball hva angår parameterne. Det er svært høy intensivitet, og langt mer komplisert å være rask, forklarer Bjørnebye.

Rodal er en av Norges fremste friidrettsutøvere gjennom alle tider. Han vant OL-gull på 800 meter i 1996. Vinnertiden var 1.42,58, og er norsk rekord på distansen.

Rodal er den 13. raskeste 800-meterløper i verden gjennom tidene.