NRK Meny
Normal

Eldars foreldre på tur til Vancouver

Bodil og Jan Rønning håper de får oppleve at sønnen Eldar tar gull.

Jan Rønning

Jan Rønning pakket for Vancouver fredag.

Foto: MMS-foto: Torill Aamodt / NRK

– Det å kunne få se Eldar gå OL live, syns jeg er stort, så det gleder jeg meg til, sier far der han pakker kofferten.

Håper de får se stafett og 5-mila

Eldar Rønning har så langt ikke gått noen OL-distanse, men er tatt ut til å gå duatlon. I tillegg håper foreldrene at han får delta i stafett og 5-mila. Duatlon skal de se på TV før de drar.

– Han er jo sterkest i klassisk han Eldar, så det blir ekstra spennende å se hvordan han klarer skøytinga i duatlon, sier Jan.

Tre foreldrepar pluss Røkke-venner

Det er Kjell Inge Røkke som har tatt på seg ansvaret med å fly noen av de trønderske gullfavorittenes foreldre til OL i Canada. Lørdag reiser Bodil og Jan Rønning til Oslo, og søndag er de ett av tre foreldrepar som setter seg på flyet over Atlanterhavet med gull i blikket.

– Hvor stor gruppe vi er det vet vi ikke, for i tillegg til oss er det noen venner av Røkke, sier Bodil.

Har vært på OL før

De var også tilskuere under OL i Torino for fire år siden. Da var Eldar tatt ut, men ble syk og fikk ikke deltatt.

Bodil Rønning

Bodil Rønning har store forventninger til turen.

Foto: MMS-foto: Torill Aamodt / NRK

Der var det lange avstander mellom der de bodde og sportsarenaene, nå har de fått inntrykk av at de vil bo i nærheten av der rennene går.

– Jeg har store forventninger til at det blir artige og fine opplevelser, og at vi får mulighet til å se oss litt om ellers også, sier Bodil.

Ikke for store forventninger

De har begge fulgt opp sønnen i hans kamp for å bli stadig bedre. De vil ikke spenne forventningene altfor høyt, men har tro på at dersom Eldar er i form kan han gjøre en solid og god innsats.

– Hvis han får gå stafett så vet jeg at med det mannskapet de har så kan det bli gull. Jeg har vært optimist når det gjelder Eldar i alle år og tror har kan gjøre det veldig bra, sier far.

Eldar Rønning

– Hvis han får gå stafett så kan det bli gull, sier fra til Eldar Rønning.

Foto: Roar Hansen

Begge håper og tror at det blir stort å være til stede. De har også tidligere vært med når Eldar har gjort det både bra og mindre bra og mener de takler slike situasjoner bra.

– Har så vondt av ham

– Men det blir nervepirrende. Det er annerledes når man er forelder. Det er jo så stort når det går bra , men så har vi så vondt av ham når det ikke går så bra, sier mor.

De siste åra har hun sett fram til våren da det blir roligere. De går mer eller mindre anspent hele sesongen.

– Først er det spenninga knyttet til om han blir tatt ut, så er det om han får gå, og får han gå så er det spennende hvordan det går, sier Bodil.

Men nå ser de fram til store opplevelser i Vancouver. De tror ikke de vil få se så mye til sønnen privat, men håper de skal se ham gjøre det bra i skisporet.

Eldar Rønning

Bodil og Jan Rønning håper de får se sønnen Eldar gjøre det bra i skisporet.

Foto: Scanpix